VANLI BESTEKÂRDAN BİR BAŞARI DAHA

Güfte ve besteleriyle katıldığı müzik yarışmalarında çeşitli ödüller alan, Van'ın gururu Vanlı bestekâr Hasan Cemil Şensever, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Altın Nota beste yarışmasında katıldığı eseriyle mansiyon ödülü kazandı.

Burhan Ergin

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 4'üncü Altın Nota Beste Yarışması jüri üyeleri Coşkun Sabah, Turhan Taşan, Ali Şenozan, Aydemir Tuncer, Göksel Baktagir ve Mahmut Oğul, sözleri şair Rüştü Okyar’a, müziği Mersin Toros Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hasan Cemil Şensever’e ait olan Halil Demircioğlu’nun yorumladığı, Kürdilihicazkâr  makamındaki “Yağmurun Ardından Güneş Doğarken” eseri mansiyon ödülüne layık gördü. Yarışmada birinciliği sözleri Enes Hanpa’ya, bestesi Salih Berkmen’e ait ’Ne zaman çalar sevda kapımı’ adlı eser kazandı.

Türk Sanat Müziği'ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya 439 eser başvurdu. Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda 10 eser finale kaldı. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapılan final sonunda birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin 500 TL ödül verildi. Diğer finalistlere ise mansiyon ödülü olarak 2 bin TL verildi.

Ödül töreninin ilk bölümünde İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM Bölümü müzisyenleri, 439 eser arasında finale kalan 10 besteyi seslendirdi. Törenin ikinci bölümünde ise coşku tavan yaptı. Türk Sanat Müziği’nin sevilen sanatçısı Hüner Coşkuner, duayen ve unutulmaz bestekarların birbirinden seçkin eserlerini seslendirdi. Coşkuner, muhteşem yorumuyla izleyenleri müzik yolculuğuna çıkardı. Müzikle dolu özel gecede jüri üyeleri arasında bulunan duayen bestekarlar Mustafa Sağyaşar, Coşkun Sabah ve Ali Şenozan da sürpriz yaparak, sahneye çıktı. Sağyaşar, Sabah ve Şenozan’ın seslendirdiği şarkılara eşlik eden sanatseverler, Göksel Baktagir’in kanun taksimini büyük bir beğeniyle dinledi. Usta sanatçılar izleyenlerden bol bol alkış aldı.

  Yarışmada mansiyon ödülü alan Vanlı bestekâr Hasan Cemil Şemsever   başarısıyla ilgili olarak şunları söyledi: “429 beste arasından finalist 10 eser arasına seçilerek mansiyon ödülüne layık görüldü.  Başta böylesine güzel bir sanatsal etkinliğe onay veren ve destekleyen değerli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel beyefendiye jüri üyesi hocalarıma, bestekarlıkta bana yol gösteren, desteğini esirgemeyen Turhan Taşan hocama, harika sunumuyla yarışmaya bir şölen havası katan duayen sunucu Mustafa Yolaşan üstadıma ve finalde birlikte yer aldığımız besteci ve söz yazarı değerli dostlarıma, emek sarfeden tüm belediye başkanlığı personeline, ve organizasyonun kusursuz bir güzellikte geçmesinde çok büyük emekleri olan samimi bir misafirperverlikle bizleri misafir eden yarışma koordinatörü Şafaknur Yalçın hocama Burçin Gündoğdu ve sn. Günay Acar hanımlara ve yarışmaya gösterdikleri yoğun ilgiyle bizleri onurlandıran sanatsever Antalyalı dostlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ödülümü Türk Sanat Müziğine çocukluk yıllarımda ilgi duymama neden olan güzel sesi ve zengin repertuarıyla beni yönlendiren değerli büyüğüm amcaoğlum Şefik Şensever ağabeyime ithaf ediyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme