Van ay yıldıza büründü

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Van'da caddeler, sokaklar Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Bayraklarıyla donatıldı.

Evren Doğruer

 

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümü, Van'da bir dizi etkinliklerle anılacak. Anma törenleri kapsamında 5 Yol Ferit Melen Meydanı, Cumhuriyet, Kazım Karabekir, İskele, Ercişli Emrah, Ordu, Mareşal Çakmak, Hastane, İkinisan, İpekyolu caddeleri, sokaklar şehrin giriş ve çıkışları ay yıldızlı bayraklarla, kentin dört bir yanındaki bilboardlar da 15 Temmuz ile ilgili afişlerle donatıldı.  Van'ın ay yıldızlı bayraklarla donatılması ve gösterilen hassasiyetten dolayı vatandaşlar yetkililere teşekkür ettiler. Bu arada Van'da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle valilik, üniversite, belediyeler ve  sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli anma programları düzenlenecek.

 

 

VAN 15 TEMMUZ'A HAZIR

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanan Fetulahçı Terör örgütü üyesi askerlerin kalkıştığı askeri darbe sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkın çağrısına uyan vatandaşlar darbenin önlenmesinde etkili olmuştu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen bu günün  1. yıl dönümünü içine alan 11-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında; Van'da şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okutulması, özel hutbe, şehitler için hatim duası yapılması, milli birlik yürüyüşü, spor müsabakaları, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları, konferans, fotoğraf sergisi ve etkinlikleri gerçekleştirilecek. Van'ın giriş ve çıkışları,  ana arterler, cadde ve bulvarlar Türk Bayraklarıyla donatılırken etkinlikler kapsamında demokrasiye sahip çıkma nöbetleri tutulacak.  

 

Bakmadan Geçme