VAN DEPREMİ YENİ ÇADIR MODELLERİ GELİŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu'nda ilerisi için atılacak adımları konuşacaklarını kaydederek, ''Bundan sonrasına ilişkin, afetlere hazırlık, risk azaltma, risk yönetimi gibi konularda yeni mekanizmaları ortaya koyma gibi bir çalışma içinde olacağız'' dedi.
Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in katılımıyla toplandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi Başbakan Yardımcısı Atalay basın mensuplarına açıklamada bulundu. Afet ve Acil Yüsek Kurulu'nun yılda 2 defa toplanmasının gerektiğini belirten Atalay, 2012 yılının ilk Yüksek Kurulu'nun olacağını söyledi. Atalay, toplantının amacının Türkiye'de afetle ilgili bütün boyutları gözden geçirmek olduğunu söyledi. Atalay, 2012 yılının bir değişim yılı olacağını ifade ederek, ''Ülkemiz deprem kuşağında. Zaman zaman ülkemizde de diğer
afet türleri görülmekte. Bize düşen mümkün olabildiğince afet riskini azaltmak. Bugünkü toplantının ağırlıklı konularından birisi bu yönde. İkincisi afete karşı daha çok hazırlıklı olmak. Bu tabii eğitim boyutundan başlayarak çok geniş bir alanı kapsıyor. Afet ve Acil Durum Başkanlığı, ülkemizde bütün bu konuları  koordine eden kuruluştur'' şeklinde konuştu.
Mevcut durumu değerlendireceklerini belirten Atalay, deprem faaliyetlerini değerlendireceklerini ifade etti. İlerisi için atılacak adımları konuşacaklarını kaydeden Atalay, ''Bundan sonrasına ilişkin afetlere hazırlık, risk azaltma, risk yönetimi, gibi konularda yeni mekanizmaları ortaya koyma gibi bir çalışma içinde olacağız'' ifadelerini kullandı.
Kurumlar arası ilişkiler konusuna da değineceklerini ifade eden Atalay, ''Bütün Bakanlıklarımız ve bütün Bakanlarımız Van'la ilgileniyor. Çadır modellemeleri yapıldı. Ülkemizde iklim şartlarına göre, bölgelere göre yeni çadır modellemeleri yapıldı. Bunların hem tiplerine bakacağız, bunların ne kadar üretileceği, nerelerde olacağı gibi Kızılay'ın da içinde olacağı organizasyonu düşünüyoruz'' dedi.
Atalay, Afet ve Acil Durum Karargahını da gezeceklerini sözlerine ekledi.

VAN HABER, HABERLER VAN

Bakmadan Geçme