ÖĞRENCİLERİN SİNEMA KEYFİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen etkinlik kapsamında, köylerdeki öğrenciler sırayla Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek, burada öğrencilere çizgi filmler izletiliyor. Şehit Er Erol Tavukçu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sinema keyfini doyasıya izleyen ilçeye 16 kilometre mesafedeki Yukarı Argıt İlköğretim Okulu öğrencileri, köy ortamında böyle büyük bir ekranda çizgi film izleme şanslarının olmadığını belirterek, polis amcalara bu imkânı kendilerine sağladıklarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Okul öğretmenlerinden Ümit Kılınç ise, böyle güzel bir etkinlikle öğrencilerine ayrı bir atmosfer içerisinde sinema izletilmesinin sevindirici bir olay olduğunu belirtti. Kılınç, "Biz köyde öğrencilere bilgisayar ortamında böyle çizgi filmler izletiyorduk. Ancak böyle güzel bir ortamda öğrencilerimiz kendilerini bir sinema salonunda hissederek film izlemeleri onlar için ayrı bir mutluluk oldu. Öğrencilerimize bu mutluluğu yaşatan polis merkezine öğrenciler adın teşekkür ediyorum" dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik ise, köydeki öğrencileri kuruma getirip çizgi filmler izleterek hem hoşça bir vakit geçirmelerini sağlamak, hem de motivasyonlarını arttırarak, eğitimi kendilerine sevdirmek amacında olduğunu ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, organizeli bir biçimde tüm köy okullarında eğitim gören öğrencileri ilçeye getirerek, bir nebze de olsa köy ortamından uzaklaştırmak istediklerini anlatan Çelik "İlçedeki ortama giren öğrenci okumaya dört elle sarılarak en güzel yerlere gelmek için daha büyük gayret gösterecektir. Bu amaçla köydeki öğrencilerle mavi bir köprü bağlantısı kurarak onlarla sık sık bir araya gelip eğitimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız tüm köy okullarında eğitim gören öğrencileri bu tür etkinliklere katılmalarını sağlamaktır" dedi.
Daha sonra polis mesleğini ve görevlerindeki zorlukları merak eden öğrencilerin sorularını cevaplayan Çelik, polis görevleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Polis merkezindeki diğer birimleri de gezerek bilgi edinen öğrenciler yeni filmler izlemek dileğiyle Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldılar.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme