MİNİK DEPREMZEDELERİN MUTLU GÜNÜ

Van Özel Serhat Çocuk Akademisi Refia Ana Kreşi öğrencileri öğretmenleri nezaretinde İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Minik öğrenciler, toplumsal olaylarda kullanılan akrep aracına binip hatıra fotoğrafı çektirirken, bahçede düzenlenen ses yarışmasında da birinci olmak için ter döktüler.
Öğretmenleri Neslinur Sadıksoy, Betül Talay ve Şenay Şahin ile birlikte TDP Şubesi'ne 3 sınıftan toplam 57 öğrenci, burada polis ağabeyleri tarafından şeker ve balon ile karşılandılar. İlk olarak TDP bürolarını gezen miniklere, polisler çeşitli sorular sordu. İmdat Polis’in telefon numarası, ev adresi ve evlerinin telefon numarasını soran polisler, aldıkları güzel cevaplar karşısında minikleri alkışladılar. Miniklere çalışma sistemleriyle ilgili bilgiler de veren polis, daha sonra onları bahçede bulunan araç ve gereçlerle tanıştırdılar.
İLK KEZ AKREP İLE TANIŞTILAR
Bahçede bulunan ve toplumsal olaylarda kullanılan akrep, motosiklet ve ekip arabalarıyla tanışan minikler, en çok da akrep aracına ilgi gösterdiler. İlk kez gördükleri akrep aracına binen çocukları bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Ardından diğer araçlara binen minikler, ilk kez gördükleri araçları çok sevdiklerini belirterek bu nedenle polis ağabeylerine teşekkür ettiler.
SES YARIŞMASINDA TER DÖKTÜLER
Minikler, polis ağabeyleri tarafından bahçede düzenlenen ses yarışmasında ise oldukça heyecanlandılar. Akrep aracının önünde şarkı söyleyen minikler birinci olmak için ter döktüler. Zaman zaman arkadaşlarından da alkış alan minikler, bazen de heyecandan şarkının sözlerini de unuttular. Yarışmanın sonucunda dereceye giren miniklere polisler çeşitli hediyeler verdiler. Polis ağabeyleri ile güzel bir gün geçiren minikler teşekkür ettikten sonra yine öğretmenleri nezaretinde geldikleri servis araçlarıyla okullarına geri döndüler.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme