HALK OTOBÜSLERİNE UYARI

Van Belediyesi Trafik Denetleme Komisyonu kontrol ekipleri tarafından Özel Halk Otobüsleri vatandaşlardan gelen şikayetler  doğrultusunda  uyarıldı.  Uyarılara uymayan sürücü ve halk otobüslerine ceza kesilecek.

Vansesi Özel

Halk otobüsleriyle ilgili olarak vatandaşlar tarafından dile getirilen şikayetlere doğrultusunda; Van şehir merkezinde yolcu taşıyan 85 halk otobüsü iç ve dış temizliği, şoförlerin sigara yasağına uymaları, duraklarda bağırmaları,  otobüslerde yüksek sesle müzik çalınması, bilgilendirme levhalarında standart sağlanması,  vatandaşlara saygılı ve kibar davranılması, duraklarda trafik kurallarına uygun yolcu indir-bindir yapılması ve diğer  kurallar ile  ilgili  uyarılarda  bulunuldu.

Vatandaşlara rahat ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla uyarı sonrası denetim çalışmalarının aralıksız devam edeceğini, denetimler sırasında halk otobüsü ve dolmuşlarda tespit edilen eksiklikleri giderilmeyen, kurallara uymayan sürücülere 20 Nisan 2012 tarihinden itibaren ceza işlemi uygulanmaya başlanacak.  Kontrol  ekibi görevlilerinden  Kadir  Özay, halk otobüslerini sözlü olarak uyardı. Daha  sonra yapacağımız  denetimde  cezai  işlem uygulayacağız..

Vali Mithatbey Mahallesi Çavuşbaşı durağında  tek tek  durdurularak   sözlü  olarak Kadir Özay, Kutbettin Gökgözler ’den oluşan ekip tarafından uyarılan halk otobüsleri uygulamadan son derece memnun olduklarını söylediler.

Yapılan uygulamaya  Halk Otobüsleri Derneği Başkanı  Zeki Elmas’ta katıldı.  Halk otobüslerini uyaran kontrol ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar ise uygulamadan son derece memnun olduklarını söylediler. Özellikle bazı otobüs sürücülerinin kuralları ihlal ederek insanların canını hiçe saydığını belirten vatandaşlar, "Van Belediyesi Trafik Denetleme Komisyonu kontrol ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalardan memnunuz. Bazı halk otobüsü sürücülerinin sürekli denetlenmesi gerekiyor. 1 yolcu fazla alabilmek için otobüste bulunan onca vatandaşın hayatını tehlikeye atan bazı sürücüler kimi zaman vatandaşlarla da tartışıyor. Bu ve bunlar gibi küçük görünen ama ciddi tehlikeler doğurabilecek sorunların yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz. En başta sürücülerin eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Sonuçta can taşıyorlar" dediler.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme