MİNİKLER 23 NİSAN ÖNCESİ SEVİNDİRİLDİ

 Van'da, Avrupa İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan okul seti, Vali Karaloğlu'nun da katıldığı törenle minik öğrencilere dağıtıldı.
Tuşba İlköğretim Okulu'nda düzenlenen dağıtım törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yarımcıları Zafer Coşkun ile Mehmet Yüzer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve Avrupa İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye Temsilcileri İbrahim Kırak katıldı. Sınıfları dolaşarak okul setini dağıtan Vali Karaloğlu, ayrıca öğrencilere ayakkabılarını da giydirdi. Burada yapılan yardımla ilgili gazetecilere bilgi veren Avrupa İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye Temsilcileri İbrahim Kırak, amaçlarının 23 Nisan Bayramı öncesi minik öğrencileri sevindirmek olduğunu söyledi. Kırak, "Biz toplam 3 bin 500 çanta ve içinde tüm okul seti ile ayakkabıdan oluşan bir yardım paketi hazırladık. Bunları kentteki okullara dağıtacağız. İstedik ki minik öğrencilerimiz 23 Nisan Bayramı öncesi sevinsinler" dedi.
Çocuk Bayramı'ndan önce öğrencileri sevindirmenin yerinde olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Avrupa İHH İnsani Yardım Vakfı, 23 Nisan öncesi öğrencilerimize okul seti getirdiler. Depremden sonra ülkenin dört tarafı yardım göndermek için seferber oldu. Bu yardım da onlardan bir tanesidir. Toplam 3 bin 500 okul setini bize teslim ettiler. Bugün de birlikte dağıtıyoruz. Diğer kalanı da okul idarecileri öğrencilere dağıtacak. Bu yardım çok iyi oldu. Çünkü hala botlarla gelen öğrenciler var. Oysaki önümüz yaz ve 23 Nisan etkinlikleri var. 23 Nisan Bayramı'ndan önce çocukları sevindirmemiz güzel oldu" şeklinde konuştu.
Yardım alan 2/B sınıfı öğrencisi Evren Gören ise, kendisine verilen ayakkabıyı 23 Nisan Bayramı'na saklayacağını ifade ederek, yardım edenlere de teşekkür etti.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme