TEMİZLENEREK DAĞITILACAK!

Vansesi Özel: Serkan Aslan
Gazetemizin bir süre önce "Deprem malzemeleri çürüyor"  başlığı ile manşetinden verdiği  "Van'da geçtiğimiz yıl meydana gelen 7,2 ve 5,6 şiddetlerindeki depremlerden dolayı afetzedeler için Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne gönderilen ve Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi bodrumlarına bırakılan yardım malzemeleri dağıtılmadan çürümeye terk edildi."  haberi yankı yarattı. Haberimizi takip eden, YYÜ'de görevli bazı idari ve akademik personelden deprem yardımları ile ilgili olarak farklı şikayetler geldi.

 
 
"Deprem malzemeleri çürüyor" manşet haberimiz sonrası YYÜ Rektörlüğü'nün deprem nedeniyle gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu depoyu açarak basın mensuplarına göstermek,  yardım malzemelerin depoya giriş, çıkış, tarihleri, cins ve miktarı ile yardımların hangi kurum kuruluş ve şahıslardan geldiğini ve kimlere nerde, ne zaman dağıtıldığını belgelerle açıklamak yerine konuyu basın açıklaması ile geçiştirmesi kamuoyunca manidar olarak karşılandı.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem nedeniyle YYÜ'ne gönderilen ve haberde adı geçen Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi bodrumlarında bekletilen giysilerin yıkanıp, temizlenerek ihtiyacı olanlara dağıtılacağını söyledi. 
Van kamuoyu YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından deprem yardım malzemeleri konusunda ihmali bulunduğu iddia edilen yetkili ve görevliler hakkında nasıl bir yasal işlem yapılacağını merak ediyor.
Bu arada haberimiz sonrası gazetemizi arayan bazı kişiler, bazı kurum ve kuruluşların depolarında da bozulmaya müsait deprem yardım malzemelerinin bulunduğunu iddia ederek haber yapılması yönünde şikayette bulunuldular. 

Bakmadan Geçme