'ÜÇER ÜZÜNTÜLERİNİ BELİRTMİŞTİR'

Partinin depremden sonra faaliyetlerini sürdürdüğü çadırda basın açıklaması yapan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, yaşanan üzücü olaydan sonra gerek vekilleri, gerekse BDP Genel Merkezi tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını belirtti. Caniş, "BDP Van İl Örgütü olarak da üzüntülerimizi dile getirerek, böylesi üzücü durumların bir daha yaşanmaması için herkesi duyarlı olmaya çağırdık. Olayın yaşanmasının ardından parti genel merkezimizin görevlendirdiği bir komisyon olarak olayla ilgili bir ziyaret gerçekleştirdik. Komisyon olarak Dr. Oğuz Eroğlu'nu ziyaret ederek hem olay hakkında bilgi aldık hem de geçmiş olsun dileklerinde bulunduk" dedi.
Olayın ardından başta Sağlık Bakanı ve son olarak da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı partisinin Bursa İl Kongresi'nde partilerini ve milletvekilleri Üçer'i basın üzerinden hedef haline getirdiğini savunan Caniş, "Parti genel merkezimiz olayla ilgili gerekli açıklamayı yapmış olmasına rağmen günlerdir görsel ve yazılı medya aracılığıyla bu olay politik bir zemine çekilmeye, partimiz ve milletvekilimiz hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır. Milletvekilimiz Sayın Üçer, üzücü olaydan sonra yazılı bir açıklama yapmış ve üzüntülerini belirtmiştir. Tüm bunlar yaşanırken, Sağlık Bakanı'nın kendisi ile yapılan özel bir telefon görüşmesini basına servis etmesinin ne ahlaki ne de etik ölçüleri vardır. Hatta Başbakan Erdoğan'ın hızını alamayarak milletvekillerimizin 'güvenlik güçlerine saldırdığını, hatta güvenlik görevlilerini kaçırıp öldürdüklerini' bile sıkılmadan söylemiştir. Bu yaklaşımla başta milletvekillerimiz, partimiz ve yöneticilerimiz hedef gösterilmektedir" diye konuştu.
, "Sokakta şiddete uğrayan, yerlerde sürüklenen milletvekillerimiz için kimse ses çıkartmazken, hepimizin de üzüntü duyduğu bu olayla ilgili kıyamet koparmak basın etiğine yakışmamaktadır" diyen Caniş, "Tabii ki bu üzücü olayı herkes yazabilir, eleştirebilir ama bugün gösterilen duyarlılık, milletvekillerimize sokakta işkence yapılırken neden görülmüyor bunu öğrenmek istiyoruz. Bu olayı normal göstermek ve sıradan göstermeye çalışmıyoruz. Ama bunun üzerinden politik kazanç sağlamayı etik bulmadığımızı dile getiriyoruz. Biz BDP Van İl Örgütü olarak olaydan duyduğumuz üzüntüyü bir kez daha buradan sizler aracılığıyla dile getiriyor, genel merkezimiz tarafından yürütülen incelemenin devam ettiğini belirtiyoruz. İnceleme sonrası konu ile ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır" şeklinde konuştu.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme