KONTEYNIRDA EĞLENCE PROGRAMI

Van'da, 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında konteynır kentlerde kalan depremzedelere yönelik eğlence programı düzenlendi.
Bu yıl 36'ncısı düzenlenen Turizm Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm Müdürlüğü, depremzedelere müzikli moral eğlencesi düzenlendi. Anadolu Konteynır Kentte'ki çok amaçlı çadırda düzenlenen program öncesi kısa bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, hafta etkinlikleri içerisinde konteynır kentlerde oturan vatandaşları Akdamar Adası'na götürmeye başladıklarını söyledi. Aktuğ, ilk etkinliklerinde yaklaşık 150 kişiyi otobüslerle Gevaş iskelesine, oradan da gemilerle adaya götürdüklerini belirtti. Davetlilerin bütün ihtiyaçlarının kurumları tarafından karşılandığını ifade eden Aktuğ, ''Sanırım bu ailelerin arasında adaya ilk gelenler, gemiyi ilk görenler de vardı. Çünkü onlar göçle gelen vatandaşlarımızdı. Bu etkinliğimiz ile onlarda çok eğlendiler. Önümüzdeki günlerde de tabii ki bütün herkesi adaya götüremeyiz, ama bazılarını götürmeye çalışacağız'' dedi.
Daha sonra sahneye çıkan illüzyonist Behram Akbari, depremzedere bir gösteri sundu. Çocukların yanı sıra büyükler de gösteriyi dikkatle izledi. İllüzyon gösterisinin ardından ise sahneye Van Oturma Grubu çıktı. Grup birbirinden güzel türkülerle depremzedeleri eğlendirdi. Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri de depremzedelerle çocuklara, çeşitli hediyeler dağıttı.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme