BOSTANİÇİ BELEDİYESİ'NDE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Van’ın Bostaniçi Belediyesi, şehir içi taşımacılık hizmeti veren otobüslerini geçici bir süreliğine ücretsiz hale getirdi.
Bostaniçi Belediyesi, makine park alanında bulunan ve uzun yıllardır trafiğe çıkmayan 2 otobüsü tekrardan trafiğe çıkardı. Deprem sonrası ve minibüs kooperatiflerinin belediyeden izin almaksızın toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamlara tepki amacıyla otobüsleri tekrar halkın hizmetine sunan belediye, yolculardan ise geçici bir süre ücret almayacak. Minibüs kooperatiflerinin keyfi bir yaklaşım ile toplu taşıma ücretlerine zam yaptığını söyleyen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, uzun süreden bu yana yapılan tüm görüşmelere rağmen minibüs kooperatiflerinin geri adım atmayarak, ulaşım ücretlerine zam yaptığını, yurttaşlarında yapılan zam nedeniyle belediyeye yoğun talebi üzerine makine park alanında bulunan 2 otobüsü tekrardan halkın ulaşım hizmetine sunduklarını aktardı.
Belediye otobüslerinin tekrardan toplu taşıma yapması için belde halkından kendilerine talepte bulunulduğunu, yapılan görüşmelerden sonra otobüsleri tekrardan halkın hizmetine sunduklarını belirten Ergüneş, belediye olarak otobüslerin bir süreliğine ücretsiz hale getirildiğini, daha sonra ise öğrencilerden 50, normal yolculardan ise bilet başı 75 kuruş alınacağını söyledi. Ergüneş, “Belde halkı yoğun göç ile gelen ve çoğunun fakir olduğu bir yerleşim yeri. Bostaniçi merkezi olmadığı için tüm ihtiyaçlar Van’dan karşılanıyor, her gün bir yurttaş en az iki defa merkeze gidip geliyor. Bu da aylık büyük bir külfete mal oluyor. Yine Van’ı vuran deprem nedeniyle yurttaşların birçoğu işsiz kaldı. Aylardır iş yapmayan birçok insan var. Bu nedenle bizde belediye olarak bir karar alıp makine park alanımızda bulunan 2 otobüsü geçici bir süreliğine ücretsiz hale getirerek yurttaşlara yardımda bulunmak istedik” dedi.
Minibüs kooperatiflerinin daha önce 1 TL olan toplu taşıma ücretlerini 1 TL 25 kuruş yapmasına da tepki gösteren Ergüneş, “Kooperatiflerle defalarca toplantı yaptık. 2 büyük deprem yaşandı. Şu an için zor şartlar altında halkımız yaşıyor, yapılacak olan zam adil değil. Şu an için yapılan zam halka haksızlıktır. Bu konuda şu ana kadar uygulanan toplu taşıma ücretlerinin aynı kalması için kendilerinden rica da bulunduk. Ama kooperatifler kendi bildiklerini yaparak, minibüs ücretlerine zam yaptılar” diye konuştu.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme