DÜĞÜNLER AZALDI,TAKILAR KÜÇÜLDÜ

Van’da meydana gelen yıkıcı depremler birçok sektörde olduğu gibi müzisyenleri de olumsuz yönde etkiledi.
Van’da 23 Ekim ile 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen 2 büyük depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Bir çok binanın yıktırıldığı ve bir çok binada ise güçlendirme çalışmalarının yapıldığı kentte özel sektör ayakta kalmaya çalışıyor. Yaşanan depremlerden müzisyenler de nasibini aldı. Yıllardır düğün, sünnet, nişan gibi özel günlerde müzik yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten müzisyenler, meydana gelen depremlerin işlerini olumsuz yönde etkilediğini söylediler. Bölge itibariyle kısa bir yaz mevsimine sahip olduklarını ifade eden Grup Avşin müzisyenlerinden Burhan Kızıldoğan, “Bölge itibariyle kısa bir yaz dönemine sahibiz. Yılda yaklaşık 4 ay çalışabiliyoruz. Yaşanan iki büyük depremin yanında Ramazan ayının da yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle umduğumuz parayı kazanamadık “dedi.
Deprem nedeniyle birçok vatandaşın düğünlerini ertelediğini dile getiren Kızıldoğan, “Deprem birçok vatandaşımızın evini yıktı. Bazılarında da hasara yol açtı. Evi hasarlı olan veya yıkılan vatandaşlar doğal olarak düğünlerini ertelemek zorunda kaldı. Bu da haliyle bizleri de olumsuz etkiledi. Yapılan düğünlerde de vatandaşların takılarda kısıtlamaya gittiğin gördürdük” diye konuştu.
Yılda sadece 4 ay çalıştıklarını ve diğer aylarda boş kaldıklarını belirten Kızıldoğan şöyle konuştu:
“Hiçbir mesleğimiz yok. Tek mirasımız sesimizdir. Biz de düğünlerde çalıp şarkı söyleyerek ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Ancak bölge itibariyle kısa bir yaz dönemine sahibiz. Yılın sadece 4 ayı çalışabiliyoruz. Diğer aylarda ise kazandıklarımızla yetinmeye çalışıyoruz."

vanhaber, van haber, van, haber
takı, düğün, deprem, bölge, ev

Bakmadan Geçme