VANLILARIN İSTEDİĞİ OLDU!

 

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler sonrasında yapılan TOKİ konutlarının hak sahiplerine dağıtımında komşu hakkının gözetilmesi isteğinin yetkililerce dikkate alınması depremzedeleri sevindirdi. Depremzedeler bölgesel uygulama ile yaşanabilecek sosyal ve psikolojik sorunların önüne de geçildiğini dile getirdiler.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler sonrasında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılan deprem konutlarının ilk kura çekiminin 4 Eylül Salı günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

“NOTER HUZURUNDA ÇEKECEĞİZ”

Kura çekimi ile ilgili bir açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte geçen yıl meydana gelen ilk depremin ardından Van ve Erciş'te yapımına başlanan 15 bin 200 konutun ilk etabı olan 3 bin 200 konutun 4 Eylül'de kuralarının çekileceğini ve hak sahiplerinin de 10 Eylül itibarıyla yeni evlerinde oturabileceğini söyledi . Kura çekimine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve AFAD Başkanı Fuat Oktay’ın da katılacağını bildiren Karaloğlu, “Bu kapsamda, AFAD Başkanlığı'na talep ve taahhütnamede bulunan ve sözleşme imzalayan depremzede vatandaşlar 4 Eylül Salı gününden itibaren 3 bin 200 konutun kuralarını noter huzurunda çekeceğiz . Bu konutların hak sahipleri 10 Eylül tarihi itibariyle kendi elektrik, su aboneliklerini yaptırarak evlerine taşınabilecek. TOKİ, geçici kabul işlemlerini yaptığı ve bölgeleri bize teslim ettiği müddetçe kura çekimine devam edeceğiz. Kura çekim işlemi ve konut teslim işlemini kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'e kadar 15 bin 200 konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” dedi.

“KURA ÇEKİMLERİ YERLEŞİM BÖLGELERİNE GÖRE YAPILACAK”

Van merkezde 5 ayrı bölgede afet konutu inşa edildiğini kaydeden Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kura çekimi için her bölge için kendi çevresindeki mahallelerin taksimi yapıldı. İnsanları kendi mahallelerinden koparıp da çok uzak bölgelere götürmek istemiyoruz. Bir de komşuluk ilişkilerinin devam etmesi için eski mahallelerine yakın alanlarda ürettiğimiz konutlara vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Salı günü noter huzurunda Kevenli bölgesinde yapımı tamamlanan 480 konut için Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ndeki oturan vatandaşlar kura çekimine katılacak. Ayrıca Bostaniçi bölgesinde yapımı tamamlanan 1.088 konut için de Bostaniçi Beldesi’ne bağlı Göndoğdu Mahallesi, Şafak Mahallesi,  Yalımerez Mahallesi, Esenler Mahallesi ile Van Merkez’e bağlı Yenimahalle, Seyit Fehim ve Karşıyaka mahallelerinde depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören hak sahibi depremzede vatandaşlar Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda saat 11:30’da kura çekimine katılacak” dedi.

 Vali Karaloğlu, Erciş ilçesindeki depremzedeler için yaptırılan konutların kura çekiminin de 5 Eylül Çarşamba günü Erciş Kapalı Spor Salon’un da saat:10:00’da yapılacağını kaydetti.

DEĞER VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van’da meydana gelen depremler sonrasında depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının dağıtımında komşu hakkının gözetilmesi isteklerini her fırsatta yetkililerce aktaran ve farklı  alanlarda dile getiren depremzedeler, isteklerinin dikkate alınmasına sevindiler. Depremlerle ağır ekonomik,  sosyal problem yaşadıklarını, bunun ardından da taşınacakları TOKİ evlerinde komşuluk ilişkilerinin bozulması durumunda farklı sorunların meydana gelebileceğini söyleyen depremzedeler,  konut dağıtımında bölgesel uygulama ve komşuluk hakkının gözetilmesi ile ileride yaşanabilecek sosyal ve psikolojik sorunların da önüne geçildiğini dile getirdiler.  Depremzedeler, makul istek ve görüşlerimize değer veren, yeni evlerimizde bizleri komşularımızdan koparmayan yetkililere teşekkür ediyoruz dediler.vanhaber, van haber, van, haber

toki, depremzede, kura, ev, teslimat

Bakmadan Geçme