STADYUM İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

Van'da uzun süredir devam eden şehir stadyumu sorunu konusunda ildeki bazı kulüpler ve spor dernekleri tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, kente yapılacak stadyumun mevcut yerine yapılmasının daha doğru olacağı ifade edildi.

Rıdvan Can

Van depremi esnasında hasar gören ve yıkımına karar verilen şehir stadının yerine yeni bir stadyum yapılması isteniyor. Geçtiğimiz haftalarda Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında güçbirliği toplantısında gündeme gelen yeni stadyumun yapımı ve yeri konusunda farklı açıklamalar yapılırken, kentin spor dinamikleri konuyla ilgili ortak açıklama yaparak stadyumun mevcut yerinde yapılmasını istediler.

İLİN SPOR CAMİASINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, TÜFAD Temsilciliği, Hakem ve Gözlemciler Derneği, Van Büyükşehir Belediyespor, Kara Kobralar Taraftarlar Derneği, Edremitspor Kulübü, 1974 Vanspor Kulübü, DSİspor Kulübü, Yolspor Kulübü, İpekyolu Belediyespor Kulübü, Birlik Gençlik Spor Kulübü, TEİAŞ Spor Kulübü ve Van Masterler Derneği'nin ortak açıklamasında stadyumun yanı sıra kentin dört bir yanında sağlıklı spor alanlarına, spor sahalarına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Yeni stadyum ve spor tesisi ihtiyacı ile ilgili yetersizliklerin birçok kişi ve kuruluş tarafından da dile getirildiği belirtilen açıklamada, "Biz sporun paydaşları olarak stadyum ve spor tesisleri ihtiyacı ile ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşma gereği duymaktayız. Ülkemizin farklı kentlerinde birçok yeni stadyum ve spor kompleksleri inşa edilirken 2011 yılında iki büyük depremi yaşamış bir kentte yeni stadyum yapılmasını istiyoruz. Ayrıca ilimizde insanlarımızın spor yapabileceği yer kalmamıştır. Kentimizin yeni bir stadyum ve belediyeler tarafından farklı semtlerde spor komplekslerinin yapımına olan ihtiyaç çok açık bir şekilde ortadır" denildi.

 Stadın mevcut yerinin 55 dönüm olduğu ve UEFA'nın tavsiye kararlarına uygun bir yerde olduğu belirtilen açıklamanın devamında, "Özellikle olası yeni bir stadyumun yeri ile ilgili birçok spekülasyon gündemi meşgul etmektedir. Eğer Van'ımıza yeni bir stad inşa edilecekse sporun paydaşları olan bizler şehrin her noktasından çok rahatlıkla ulaşılabilen, UEFA'nın tavsiye kararında da stadyumların yürüme mesafesin de olması  gerektiği yönünde açıklamalarına bağlı olarak stadın mevcut yerinde yapılmasından yanayız. Zaman zaman stadyum değişik yerlerde yapılmasıyla ile ilgili açıklamalarla kamuoyu meşgul edilmektedir. Sanki mevcut yerine yapılamayacağı ile ilgili bir algı oluşturulmaktadır. Ülkemizde birçok yerde olduğu gibi şehrimizin bu  güzel alanına yeni bir Stadyum yapılması en büyük beklentilerimizden biridir. Bütün kenti ilgilendiren böyle bir projenin şehirdeki tüm dinamiklerin özelliklede spor kamuoyunun önerileri dikkate alınarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç olarak ilimizi yöneten bürokrat, yerel yöneticiler  ve tabii ki tüm siyasilerimizden ilimiz sporunun gelişmesine katkı sunacak yeni projeler üretmelerini spor kamuoyu olarak beklemekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme