3 canlı bomba patladı! 32 ölü, 147 yaralı

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlama hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’i telefonla arayarak bilgi aldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen bombalı saldırıda ölü sayısı 32'ye yaralı sayısı 147'ye yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 32 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ise kapatıldı.

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.
Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

Öte yandan patlamanın ardından havalimanı içerisinde çok sayıda yolcu mahsur kaldı. Patlamanın ardından panik yaşan bazı vatandaşlar korunaklı bir yere sığındılar. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde bir ailenin korku dolu gözlerle bekledikleri görüldü.

Başbakan Yıldırım, Bakan Ala’dan bilgi aldı 

İstanbulBaşbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’i telefonla arayarak bilgi aldı. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı bünyesinde konuyla ilgili kriz masası oluşturulması talimatı verdi.

İstanbul Valisi açıkladı: 28 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Vasip Şahin bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı. Valisi açıkladı: 28 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde çlü sayısı 32'ye yaralı sayısı 88 yükseldi

ABD sabah uyardı, akşam bomba patladı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesi ABD'nin, Türkiye'ye seyahat edecek olan vatandaşlarını terör saldırısı konusunda uyardığı ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, kendi vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat etme konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını tekrarlamasının ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan art arda bomba patlatıldı. Yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşlarından terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye’deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istemişti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 Mart'ta yayınlanan uyarı yenilenerek Türkiye'deki terör tehdidine dikkat çekildi.

"KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN"

Özellikle Güneydoğu'daki tehlikenin arttığının belirtildiği uyarıda ABD vatandaşlarına popüler turistik bölgelerdeki kalabalık yerlerden de uzak durmaları tavsiye edildi.

"ÜLKENİN DOĞUSUNA GİTMEYİN"

"ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor" denilen uyarıda, özellikle Suriye sınırındaki bölgelere gidilmemesi, siyasi eylemlerden ve protesto gösterilerinden uzak durulması gerektiği de ifade edildi.

Turistlerin yerli ve yabancı terör grupları tarafından açıkça hedef alındığı belirtilmesinden sonra Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar geliş terminalinde patlama meydana geldi. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 yaralının ise hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı.

Bakmadan Geçme