Suudi Kralı’ndan şatafatlı ziyaret

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

5 günlük ziyaret
Suudi arabistan Kralı’nın Ankara ve İstanbul’da yaklaşık 5 gün sürecek ziyareti, Suriye’deki gelişmeler nedeniyle bölgesel nitelikte kritik öneme haiz. Kralın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yaptığı resmi ziyaretin Ankara ayağı, 11 – 13 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Resmi ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası sorunlar da konuşulacak. Görüşmelerin odak noktasında, Suriye sorununun ağırlık yer tutması bekleniyor.

 
 

Kral Selman, Ankara’daki resmi ziyaretinin ardından İstanbul’a geçecek. Kral, 14- 15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 13. Zirvesi’ne katılacak.

Suudi Arabistan Kralı’nın, İstanbul’daki zirveden önce Ankara’da temaslarda bulunacak olması, Suriye konusunda alınacak kararlar çerçevesinde önem taşıyor.

Ziyaretin şatafat boyutu
Suudi Krallığı, resmi ziyaretlerde  görüşmelerin içeriği kadar krallığın şatafatını öne çıkaran motiflere de önem veriyor. Bu çerçevede gelen heyet üyelerinin neredeyse hepsi için Türkiye’den makam araçları kiralanıyor. Bu ziyaret nedeniyle de Türkiye’den çok sayıda makam aracı niteliğindeki araçlar ile lüks tipte midibüs tipi Mercedes araçların kiralandığı öğrenildi. Bu kiralamayı yapan şirketlerin Ankara ve İstanbul’daki  araç sayısı yeterli olmadığı için Antalya gibi turistik bölgelerde kullandıkları araçların da, Suudi heyetine kiralanarak tahsis edildiği belirtildi.

Bakmadan Geçme