13 ilde polis baskınları: 251 gözaltı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul’da sabahın erken saatlerinde 26 ilçede, 140 adrese hava destekli baskın düzenlendi. Baskınların IŞİD, DHKP-C ve YDG-H’ye yönelik olduğu öne sürüldü.

13 ilde düzenlenen baskınlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 26 ilçede 140 adrese hava destekli baskınlar düzenledi.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği, Bağcılar, Okmeydanı, Sultangazi, Küçükçekmece, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Beyoğlu, Başakşehir, Eyüp ve diğer birçok ilçedeki adreslere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 2 bini çevik 5 bin polisin katıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı (AA), özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen baskınların IŞİD, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’ne (DHKP-C) yönelik olduğunu öne sürdü.

Bağcılar’da yapılan baskınlar esnasında çatışma yaşandığı, DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö’nün hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Urfa

Urfa genelinde Şafak vakti başlayan operasyonlarda Suruç’ta 15, Viranşehir’de 9 ve Ceylanpınar’da 6 kişi olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Operasyonları HDP Şanlıurfa Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, Twitter hesabından “İçinde çocukların da olduğu; Suruç’ta 15, Viranşehir’de 9, Ceylanpınar’da 6 gözaltı var.” diye duyurdu.

Bursa

Urfa’nın Suruç İlçesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Bursa’da düzenlenen protestoların ardından YDG-H üyesi olduğu iddia edilen kişilere operasyon yapıldı.

Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediyor.

Tarsus

Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto etmek için sokağa çıkan ve polisle çatışmaların yaşandığı mahallelerde bulunan evlere polis bugün sabahın ilk saatlerinde baskın düzenledi.

Baskınlarda başta Fahrettinpaşa ve Şahin mahallelerinde 21 kişi gözaltına alındı.

13 ilde 251 gözaltı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada ise 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

“Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır.”

Bakmadan Geçme