Belediye'den Çevreye Duyarlı Öğrencilere Ödül

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı koordinatörlüğünde 13 ilçe belediyesinin desteğiyle Van merkez ve ilçelerinde tüm okullarda başlatılan 'atık pil toplama' kampanyası okulların kapanmasıyla sona erdi.

İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından İpekyolu ilçesinde organize edilen kampanyaya 5 okul katılırken, toplamda 364 kilo atık pil toplandı. Kampanyada en fazla atık pil toplayan okulla öğrenci sayısına bakılmaksızın ödül verilmesi hedefleniyordu. Bu kapsamda İpekyolu ilçe sınırları içinde en fazla atık pil toplayarak, öğrencilerinde çevreye duyarlı olmasını sağlayan, Yalı Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan İlkokulu oldu. İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcı Halis Çakır'ında katılımıyla Mimar Sinan İlkokulu’nda atık pil toplama kampanyasına katılan öğrencilere ödül verildi. Ödülden önce bir konuşma yapan Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, ''Belediye olarak çevreyi koruyan ve gelecek nesil çocuklara çevre duyarlılığı önemli gösteren öncelikle öğretmenlerimize ve atık pil toplayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz'' dedi.
Da sonra bir konuşma yapan okul müdürü Muzaffer Konca, ''Öğrencilerimize, bu imkanı sağlayan İpekyolu Belediyesine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın çevreye duyarlı olması için belediyenin teşviklerini destekliyoruz'' diye konuştu.
Konuşmalardan ardından, onlarca öğrenciye satranç eğitim seti verilirken, Mimar Sinan İlkokulu’nda 'atık pil toplama' kampanyasını organize edenler adına öğretmen Erkan Asma'ya büyük boy ahşap satranç takımı verildi.

Bakmadan Geçme