Telebyad'a Geri Dönüşler Başladı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan geçen pazartesi günü kontrolün IŞİD militanlarından YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği Telebyad'a geri dönüşler başladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan geçen pazartesi günü kontrolün IŞİDmilitanlarından YPG ve ÖSO güçlerine geçtiğiSuriye'nin Telebyad kentine geri dönüşler başladı. Çatışmalar ve hava bombardımanı nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan bazı aileler, sabah saatlerinden itibarenIŞİD'in püskürtüldüğü Telebyad'a dönmeye başladı. Akçakale Sınır Kapısı'nda işlemleri yapıldıktan sonra Suriye tarafına geçen, ÖSO ve YPG bayrağı asılı Telebyad Sınır Kapısı'nda silahlı YPG'liler tarafından karşılanan Suriyeliler, burada da kayıtları yapıldıktan sonra evlerine gitti.

TELEBYAD PAZARTESİ YPG VE ÖSO KONTROLÜNE GEÇTİ

Geçen yıl ocak ayında IŞİD'in denetimine giren Telabyad'ı ele geçirmek isteyen YPG ile Özgür Suriye Ordusu güçleri, doğu ve batıdan 20 gün önce saldırı başlattı. Geçen hafta sonu Telebyad'a yaklaşan silahlı güçlerin gelişi bazı noktalardaki çatışmalar ve hava saldırısından tedirginlik duyan binlerce kişi, evini terk ederek Türkiye'ye sığındı. Sivillerin neredeyse kalmadığı Telebyad geçen pazartesi günü akşam saatlerinde YPG ve ÖSO kontrolüne geçti. Her iki gruba mensup silahlı güçler, pazartesi akşamı hiçbir direnişle karşılaşmadan ulaştıkları Telebyad Sınır Kapısı'na, salı günü ise ilçe merkezinde kendi bayraklarını çekti.

GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI

IŞİD'in püskürtüldüğü Telebyad'da kontrolü sağlayan YPG ve ÖSO güçleri, çatışma ve bombardıman endişesi nedeniyle evlerini terk eden Suriyelilere geri dönün çağrısı yaptı. Çoğunluğu halen Telebyad'ı güvenli bulmayarak geri dönmeyi erken bulurken, bazı Suriyeliler ise çağrıya olumlu cevap vererek sabah saatlerinden itibaren Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. Sınırı geçtikleri gibi yine yanlarında eşyalar ve çocukları ile sınıra gelen aileler, yetkililerin onayının ardından işlemleri yapılarak Suriye tarafına geçmelerine izin verildi.

Bakmadan Geçme