Demirtaş'tan son dakika koalisyon bombası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilere yaptığı son dakika açıklamada seçim sonuçları ve koalisyona ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçları ve koalisyona ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Demirtaş, erken seçim tartışmalarının henüz 'gereksiz' olduğunu vurgularken, koalisyona 'yeşil ışık' yaktı.

Demirtaş 'henüz kapımızı kimse çalmadı' deyip ekledi; 'Kapımız herkese açık, fikirler iletilirse değerlendirebiliriz." dedi. 

Demirtaş, HDP milletvekilleri ile toplantıya girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamalarda, kendisine yöneltilen 'koalisyon' ve 'erken seçim'e yönelik sorulara yanıt verdi. 

İşte o açıklamalar: 

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Seçimlerden herkesin ders çıkarması lazım. Partilerin başarısı açısından geçerli şart değil. Türkiye'nin özgür, aydınlık geleceği açısından şarttır. Çıkan sonuçları umarım doğru değerlendireceklerdir. HDP’nin başarısı var. Bizler başarı elde etmenin verdiği sevinçle sorumluluğumuzun farkındayız. Başkanlık sistemi konusundan ısrar ediliyor olması, sistemin tıkanmasına gerilimin artmasına yol açıyordu. Halkın istemediği bir şeyi dayatmanın alemi yok. Başkanlık sistemi, Türkiye'nin bu günkü kouşllarında uygulanamaz. AK Parti'ye özel bir husumetimiz olduğu için böyle düşünmüyoruz.

AK PARTİ İLE ADIM ATMAYA HAZIRIZ 
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIZ

Yanlışlarının farkına vardığı anda birlikte adım atmaya hazırız. Yeni anayasa da yaparız. Yeni anayasa için, çözüm süreci için gerekli adımları atmaya Başbakan, eski başbakan diyelim bunun farkındadır. Çözüm süreci Türkiye’nin geleceği açısından en önemli sorundur. AK Parti doğru desteğini çıkarır, iç sorgulamaya dönerse bu iyi olur.Barış için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Çözüm süreci dondu. Çözüm süreci Türkiye'nin geleceği açısından en hayati konudur, önemsememiz ve ayrı bir yere koymamız lazım. Seçim zamanındaki rekabeti bir kenara bırakıp, elimizi taşın altına sokmaya hazırız.

Bakmadan Geçme