Alacak Verecek Meselesi, HDP Kavgasına Dönüştü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yapımı süren bir otel inşaatında yüklenici firmayla işveren arasında yaşanan gerginlik, çalışanlar arasında siyasi kavgaya dönüştü.

Edinilen bilgilere göre olay, Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcaları mevkinde yapılmakta olan bir otel inşaatında meydana geldi. İddialara göre, işverenle yüklenici firma arasında alacak verecek meselesi nedeniyle gerginlik çıktı. Çalışanlar da dahil olunca olay bir anda firma çalışanları ile taşeron personel arasında siyasi gerginliğe dönüştü. Yüklenici firmada çalışan yaklaşık 200 Kürt vatandaşın, inşaatta kaldıkları barakalara HDP bayrağı astıkları öne sürüldü. Bunun üzerine firma çalışanları sosyal medyadan olayı duyurunca, ilçe halkı da olay yerinde toplandı ve saatlerce süren arbede yaşandı. Olaya çok sayıda polis ve jandarma ekibi müdahale ederek büyümeden önledi.

Bilgisine başvurulan Sandıklı İlçe Kaymakamı Faik Arıcan ise olayın, işverenle yüklenici firma arasında başlayan ve hukuki boyuttaki bir alacak verecek meselesi olduğunu kaydederek, “Olay hukuksal bir olay, durum kontrol altında, herhangi sıkıntılı bir durum yok” dedi.
Öte yandan, olayın ardından Kürt işçilerin kaymakamlık tarafından çok sayıda otobüsle inşaattan çıkarılarak, başka bir yere götürüldüğü belirtildi.

Bakmadan Geçme