Kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 'Kesin seçim sonuçları, itiraz süreleri göz önüne alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır' dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 10’luk seçim barajını aşan siyasi partiler Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi’dir. Kesin seçim sonuçları, itiraz süreleri göz önüne alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Güven, YSK binasında yaptığı açıklamada, “Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 10’luk seçim barajını aşan siyasi partiler Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi’dir. Kesin seçim sonuçları, itiraz süreleri göz önüne alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır. Yurt dışında 54 ülke 112 temsilcilikte ve yurtiçinde yapılan seçimlerde görev yapan merkez ve taşra teşkilatı personelimize, il, ilçe ve yurt dışı seçim kurulu başkan ve üyelerine, başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize, teknik ekibimize, kağıt imalatında, basımında görev yapanlara, seçim iş ve işlemleriyle ilgili görev yapan bakanlıklar yönetici ve personeline, siyasi partilerimize, uzun süredir yoğun gayret gösteren basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Seçimin ülkemize hayırlı olması dileğiyle herkese iyi akşamlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme