Başkan Kaya’dan Ağır Eleştiri

Kaya: “TOKİ’lerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait ücretsiz kömürleri kazanlarda yakarak halktan “yakıt gideri” adı altında para aldılar. Bunu yapan da AKP’den Van Milletvekili aday adayı olan birisinin kardeşidir.”

Vansesi Haber Merkezi

HDP Edremit İlçe Başkanlığı ilçe de sürdürdüğü seçim çalışmalarına devam ediyor. Edremit’te düzenlenen toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya,” Bunlar açık artırmayla Van halkına ait olan birçok araziyi birilerine peşkeş çekerek sattılar. Yine TOKİ’lerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait ücretsiz kömürleri kazanlarda yakarak halktan “yakıt gideri” adı altında para alıyorlar. Bunu yapan da AKP’den Van Milletvekili aday adayı olan birisinin kardeşidir” dedi.

HDP’liler DSİ, TEDAŞ ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri ile bir araya geldi. Kurum ziyaretlerine HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, HDP’li yöneticiler katıldı. HDP’liler ilk olarak DSİ Van 17’nci Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yetkilerle görüştü. Daha sonra TEDAŞ’ı ziyaret eden HDP’liler burada TEDAŞ yetkilileri ile bir araya geldi. Çalışanlarının odalarını ziyaret ederek çalışanlarla selamlaşan Hezer ve Kaya çalışanlardan HDP’ye  destek istedi.

HDP’liler daha sonra Edremit’te Van Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından bir lokantada düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ve çok sayıda şoför bulundu. Toplantıya katılımlarından dolayı HDP’lilere teşekkür eden Tuğrul, 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye başarılar diledi. Toplantıda  konuşan HDP Van Milletvekilli Adayı Tuğba Hezer, AKP’nin yıllarca halkı kandırdığını ve sömürdüğünü belirterek toplumun tüm kesimlerinden AKP’nin bu faşizan yaklaşımına “dur” demek için HDP’ye destek vermelerini istedi.

“Onun istediği başkanlık sistemi”

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya konuşmasında seçime ve Van gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçiminin referandum olduğunu söyleyen Kaya, “Türkiye’nin dönüşümü ve demokrasisi için bu seçim önemlidir.  AKP’nin 13 yıllık iktidarından sağcısı, solcusu, inancı ve farklı mezhebe bağlı olan toplumun tüm kesimleri bir şekilde AKP’nin gazabına uğradı. Bu gazap her şekliyle tüm baskıcı ve tehditvari anlayışı ile devam ediyor. Türkiye’de ki siyasal sistem sürekli krizler yaratan bir sistemdir. Erdoğan 13 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Şimdi ise bir başkanlık sevdasına tutuşmuş. Bu defa ki amacı başkan olarak herkese sahip olmak istiyor. İşte bunun için bu seçim çok önemlidir. Bizler ya tek adamlığa evet diyeceğiz, yada gerçek bir demokrasi ve kardeşlik birliği içerisinde yaşayacağız. Onun istediği başkanlık sistemi Saddam’ın Esad’ın başkanlık sistemidir. Kendine bir saray yapmış, o sarayın aylık gideri 21 trilyon. Van 1 buçuk milyonluk bir şehir. Van’a gelen aylık gelir ise 7 trilyon civarında” İfadelerini kullandı.

 ‘Araziler peşkeş çekildi’

AK Parti  Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk’ün hayali projelerle Van halkını kandırdığını ileri süren  Kaya, ” Burhan Kayatürk bundan 4 yıl önce Van’da birçok hayali projeyi dillendirerek kendisinin Van’ı Türkiye’nin modern şehri haline getireceğini söylüyordu. Ama ne oldu aradan 4 yıl geçmesine rağmen o projelere ait tek bir çivi dahi Van’a çakılmadı. Bunlar açık artırmayla Van halkına ait olan birçok araziyi birilerine peşkeş çekerek sattılar. Yine TOKİ’lerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait ücretsiz kömürleri kazanlarda yakarak halktan “yakıt gideri” adı altında para alıyorlar. Bunu yapan da AKP’den Van Milletvekili aday adayı olan birisinin kardeşidir. Yine Van depremi olunca Van’ın afet bölgesi ilan edilmesi için birçok girişimde bulunduk. Ama AKP’li Van milletvekilleri bunun karşısına çıkarak Van’ın afet bölgesi ilan edilmesine izin vermediler.” diye belirtti.

 “Türkiye anayasası darbe anayasasıdır”

 Türkiye anayasasının darbe anayasası olduğunu söyleyen Kaya, AKP’nin 13 yıllık iktidarını bu darbe anayasası ile sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim ile seçim mitinglerine değinen Kaya, en son Saddaam’ın elinde Kur-an ile meydanlara çıktığını söyledi. Kaya, Van halkından 7 Haziran’da sandıklara giderek iradelerini sandığa yansıtmaları çağrısında bulundu. Yine Türkiye’de yaşanan sorun ve sıkıntılarının en önemlisinin Türkiye’de etkili bir muhalefetin olmadığından kaynaklandığını aktaran Kaya,” Eğer Türkiye’de etkili bir muhalefet olsaydı bu kadar sorun olmazdı. Türkiye’de ciddi anlamda en etkili muhalefeti yapan tek parti HDP’dir. Onun için herkesin HDP etrafından kenetlenmesini ve HDP’yi meclise gönderecek çoğunluğu istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme