Diriliş Gençlik Derneği Kongresini Gerçekleştirdi

Diriliş Gençlik Derneği 1. olağan genel kurulu 10 mayıs pazar günü İstanbul Bakırköy’de düzenlenen sabah kahvaltı programının ardından gerçekleşti.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı gündemden oluşan programda, 81 ilden gelen dernek üyesi gençler, 8 şube il başkanları ve yönetim kurulları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, milletvekili adayları, STK yönetici ve temsilcileri, yerel yönetici ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve halkın yoğun katılım ve ilgisinin olduğu gözlendi. Genel kurul öncesi düzenlenen sabah kahvaltı programında, Genel Başkan Berivan Algın yaptığı konuşmasında, davetlilere yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, derneğe ülke genelinde gençlerin yoğun ilgisinin olduğunu, derneğin kuruluşundan kısa süre geçmesine rağmen 8 ilde örgütlendiklerini ve gençlerin ilgisinin yoğunluğundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Anneler günü olması münasebetiyle de anneler gününü de kutlayan Berivan Algın konuşmasına şöyle devam etti. ” Yeni ve güçlü gelişen Türkiye için, milli, manevi, kültürel, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, inancına bağlı, bilinçli, merhametli, üstün nitelikli gençler yetiştirmek amacı ile kurulan derneğimiz, kısa zamanda ülke genelinde teşkilatlanmaya gitmiş, 6 ay gibi kısa süre içinde pek çok il ve ilçede şubeler açmıştır. Şu an için başta İstanbul, Ankara, Konya, Afyon, Van, İzmir, Çankırı ve Kütahya da olmak üzere 8 şubesi bulunan derneğimiz, önümüzdeki dönem içersinde de teşkilatlanma sürecine ağırlık vererek tüm illerimizde şubeler açarak ülkemizin tamamında faaliyete geçecektir. Ayrıca derneğimiz bu yıl, çeşitli STK’larla ortak sosyal sorumluluk projeleriyle ülke genelindeki pek çok bölgede gençlere yönelik farkındalık yaşatacak önemli program ve etkinlikler gerçekleştirmek üzere hazırlıklar yapıyor. Ekim ayında ise kongre merkezinde ulusal anlamda devletin zirvesinin ve de gençlerin katılacağı önemli zirve hazırlığı içersindeyiz. Yanımızda olan bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza ve üyelerimize teşekkür eder, katılımlarınızdan dolayı hepinizi en derin saygı ve muhabbetlerimle selamlarım” diyerek konuşmasını tamamladı. Kahvaltı programında yapılan konuşmaların ardından öğleden sonraki bölümde seçime geçildi. Yapılan seçimde oy çokluğu ile yeniden genel başkan seçilen Berivan Algın tüm üyelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Genel kurul sonrasında basına açıklama yapan Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cenap Tuncer ise, “Son yıllarda küreselleşmenin getirdiği işsizlik ve tüm dünya da baş gösteren ekonomik kriz, süper güç diye tabir edilen söz sahibi pek çok gelişmiş güçlü ülkeleri,etkisi altına alarak iflasın eşiğine getirirken; 90 yıllarda borç batağında ekonomisi zayıf olan ülkemiz ise bu günkü güçlü hükumetin son 15 yılda gösterdiği akılcı,istikrarlı kararlı ve kalıcı politikaları sayesinde, bölgede söz sahibi, güçlü,büyüyen ekonomisi haline dönüşerek, adeta bölgenin parlayan yıldızı haline getirmiş ,tüm dünyayı kasıp kavuran global krizin, ülkemizi teyet geçmesine sebep olmuştur. Türkiye’nin başarısı, dış ülkelerde Türkiye’nin saygınlığı arttırmış, tüm dünya ülkelerinin de takdirini kazanmıştır” dedi.
Şeyh Edebali’nin bir sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Tuncer “Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez”. “Türkiye’nin bu günkü gelişimini iyi anlamak için ailesini, milletini, bayrağını, ülkesini seven vicdan ve akıl sahibi her kesin ülke tarihinin geçmiş son 20 yılını, bu günle mukayese etmesi gerekir. Derneğimiz ülkenin yararına olan, gelişmesini ve büyümesini sağlayan tüm çalışmalara, projelere her zaman destek olacaktır. Bu gün gerçekleştirdiğimiz Diriliş Gençlik Derneği’nin 1. genel kurulunda yönetime seçilen tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diler, yüce Allah’tan milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme