CHP Van İl Başkanı Görevinden Alındı

7 Haziran seçimleri yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi Van’da yönetim değişikliğine gitti.

İlhan Siyahtaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Şen Görevden alınarak yerine İlkay Gökdere getirildi.

Günlerdir kamuoyunda CHP’de görev değişikliği olacağı yönünde iddialar vardı. Bu İddialar netlik kazandı ve 7 Haziran Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala CHP Van İl Başkanlığı’nda görev değişikliğine gidildi. CHP Genel merkez tarafından alınan karara göre Cemal Şen Görevden alınarak yerine İlkay Gökdere getirildi.

Şen ‘ Partim İçin Çalışmaya Devam Edeceğim’

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Cemal Şen “ Anti Demokratik bir şekilde il başkanlığı görevinden alındım. Genel merkezin değerlendirmesine göre demek ki bizler Cumhuriyet Halk Partisine bir katkı sağlayamamışız. Yeni yönetim sağ görüşlü arkadaşlarımız daha çok katkı sunacaklardır. 36 yıldır sol sosyal demokrat hareketine emek veren bir ekiptik. Bizi onlara yada onları bize tercih ettiler. Sol sosyal demokrat hareketinin en kritik dönemlerinde Cumhuriyet Halk Partisinde görev aldım. Genel merkez bunu uygun görmüştür. Milletvekili adayının dayatması olmuştur. Milletvekili adayları Genel merkeze gitmişler ve biz bu örgüt ile oy alamayız yeni bir yönetimin gelirse biz oy alırız. Bende başarılar diliyorum ve inşallah oy alırlar. Ben Cumhuriyet Halk Parti’me küsmüyorum ama kırgınım. Bizi kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden koparamaz. Bizler her zaman hareketin içinde olacağız. Bu seçimlerde de sonuna kadar partim için çalışacağım" şelinde konuştu. 

Bakmadan Geçme