HDP Özalp ve Saray Seçim Bürolarını Açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Özalp ve Saray’da seçim bürolarını törenle açtı.

Vansesi Haber Merkezi

Özalp ve Saray’da Açılış törenine HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin,  HDP Van Milletvekili adayları Adem Özcaner, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Zozan Yeliz Yıldırım, Özalp ve Saray Belediye Eş Başkanları ile DBP ve HDP İl-İlçe örgütleri katıldı.

Özalp’ta seçim Bürosu Açılışında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, 7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye toplumunun barışı açısından tarihi önemde bir seçim olduğunu kaydetti. Dilekçi, HDP’nin önemine değinerek herkesi HDP etrafında kenetlenmeyi ve gece gündüz destek verilmesi çağrısında bulundu. Konuşmasında 23 Nisan çocuk bayramına da değinen Dilekçi, “ Bugün dünyaya tek çocuk bayramını sunduklarını iddia edenler yüzlerce çocuğun katledilmesinden sorumludur. Uğurlar, Enesler, Berkinler, Ceylan Önkollar bu iktidar döneminde katledilmiştir.  Bu yüzden diyoruz ki Hakların Demokratik Partisi çocukların geleceğinin teminatıdır. 7 Haziran’da Van’da 8 milletvekili adayı çıkararak bu anti-demokratik barajları yıkacağız ve bu ülkeye barışı ve özgürlüğü tesis edeceğiz” dedi.

Saray Seçim Bürosu açılışında Konuşan HDP Van Milletvekili adaylarından Adem Özcaner ise 7 Haziran’da tüm halklar için yeni bir hayatın başlayacağını söyledi.  HDP’nin tüm ezilenlerin partisi olduğunu dile getiren Özcaner, “  İnşallah Türkiye ve Kürdistan da Demokratik bir yaşamın adresi Hakların Demokratik Partisi (HDP) olacaktır.  Türkiye ve İran sınırında kaçakçılık suçlamasıyla hayatını kaybeden binlerce insanımız var. Buna da son vereceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme