HDP Adayları Van TSO’yu ziyaret etti

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van Milletvekili adayları bu kapsamda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (VAN-TSO) ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe,  Zozan Yeliz Yıldırım TSO ziyaret etti. Ziyarette HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva’da hazır bulundu.

TSO Başkanı Necdet Takva, milletvekili adaylarına Van’da yaşanan sorunlara ilişkin bir sinevizyon gösterimi ile sunumda bulundu.  Takva,  Van’ın 1 milyon 300 bin nüfusa ulaştığını ve genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Van nüfusunun yüzde 20’sinin işsiz olduğunu ve HDP’nin buna karşı politik bir duruşla farkındalık yaratması gerektiğini kaydeden Takva “ Yaşadığımız sorunlar Kürdistan coğrafyasında yaşanan çatışmalı ortamla alakalıdır. Çatışmalı ortam büyük sorunlar yarattı. Van’ın vekili olmak zordur, halkla bir araya geldiğinizde karşılaştığınız talepler sizleri zorlayacaktır. Biz sık sık vekillerimizle bu tartışmaları yürüttük. Kapımız her zaman size açıktır. İlimiz kamu destekleri ve teşvik imkanlarından yararlanamıyor. Nakti programlar konusunda çok ciddi erişim sorunlarımız var. Borç yükü ile boğuşan esnafımız var. Ortalama gayrı safi milli hasılada Türkiye’nin en fakir illerinden biriyiz. Demokrasi sorunumuzun yanında çok ciddi ekonomik sorunlarımız var. Kentimizde son 30-40 yıllık çatışmalı ortamdan kaynaklı oluşmuş bir suç potansiyeli var. Bu konular mutlakta mecliste tartışılmalıdır. Bölgeler arası dengesizliği ortadan kaldıracak stratejik hedeflere ihtiyaç var. Özellikle kent merkezinin birçok noktasında konumlanmış TOMA’lar esnafımızı ciddi anlamda etkiliyor. Bu görüntünün son bulması lazım” dedi.

Takva’nın ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, Takva’nın anlattıklarından ortaya çıkan sonucun hükümet tarafından uygulanan bilinçli bir ambargo olduğu sonucunun ortaya çıktığını kaydetti. Halkların dayanışmasının ve iktidara ortak olma talebi ile birlikte iktidarın bu tür cezalandırma yöntemlerine başvurduğunu söyleyen Hayva, “ Parti olarak bugüne kadar hayal edipte gerçekleştiremediğimiz bir şey yok.” şeklinde konuştu.

HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler’de, Van TSO’nun ortaya koyduğu taleplerin takipçisi olacaklarını ifade etti.  HDP Van Milletvekili adaylarından Selami Özyaşar ise,  devletin son yüz yıldır uyguladığı politikaların iflas ettiğini belirterek,  “ Evet; sorunlarımız çok büyük aa bu sorunları çözecek tek parti HDP’dir. Bu nedenle HDP olarak sizden destek istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme