Yüzlerce öğrenci temizlik kampanyasına katıldı

'Çevremiz geleceğimizdir' sloganıyla İpekyolu Belediyesi'nin başlatmış olduğu temizlik kampanyası devam ediyor. Hatuniye Mahallesinde yüzlerce ilkokul öğrencisinin katılımıyla mahalle genelinde temizlik yapıldı.

Vansesi Haber Merkezi

İpekyolu Belediyesi uzun süredir okullarda ambalaj atıkları geri dönüşümün önemi üzerine seminerler düzenliyordu. Birçok okulda ambalaj atıkları ve geri dönüşüm üzerine verilen seminerlerin tamamlanmasının ardında "Çevremiz Geleceğimizdir" sloganıyla, temizlik kampanyaları düzenlemeye devam ediyor.

Hatuniye Mahallesi Selen İlk Okulda düzenlenen temizlik temizlik kampanyasına  İpekyolu  Belediyesi  Eşbaşkan yardımcı Halis Çakır,  DTK Ekoloji  Komisyonu, Muhtarlar Derneği, Çevre Mühendisleri Odası  Van Temsilcileri, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, mahalle meclisi ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Okul önünde başlayan temizlik kampanyası öğrencilere seslenen İpekyolu Belediye Eşbaşkan yardımcısı Halis Çakır, "Çevre temizliğinin önemine dikkat çekerek çevremizin kirli olması sadece görüntü kirliliği değil, aynı zamanda sağlıksız bir yaşama davetiye çıkartmaktadır. Bundan dolayı çevremizi temiz tutmalıyız. Çevre bilinci çocuk yaşta edinilmeli. Bu yüzden geleceğimiz olan siz değerli arkadaşlarla bir araya geldik" dedi.

 Çakır, bu tür çalışmaların devam edeceğini ve ilçenin temizliği için ellerinden gelini yapmaya devam edeceklerini aktardı.  DTK Ekoloji Komisyonu Sözcüsü Fatih Şahin ise ''İpekyolu Belediyesinin bu çalışması takdire şayandır, Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen bu projeleri kurum olarak desteliyoruz'' diye konuştu.  

Yapılan konuşmaların ardında katılımcılar ve yüzlerce öğrenci mahalle genelinde temizlik çalışması yaptı.

 

Bakmadan Geçme