Sanat Sokağı Yeniden Düzenleniyor

Sanat Sokağı’nın çirkin ve ürkütücü görüntüsü ile ilgili haberimiz İpekyolu Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye sokağın ismine ve Van’a yakışır bir görünüme kavuşması için çalışma başlattı.

İlhan Siyahtaş

Gazetemizde  yer  alan “Dökülen Sanat Sokağı Ürkütüyor “ haberimiz ve vatandaşların tepkisi  üzerine harekete geçen İpekyolu Belediyesi Sanat sokağında çevre düzenlemesi çalışmaları başlattı. Belediye   sokağın ismine yakışır  görünüm kazanması için karo  taşlarının yenilenmesi  yanında  oturma bankları ve aydınlatmaları yenileyecek.  Bu arda ağır hasarlı duran Türk Telekom binasının yıkılarak kaldırılması  için   İpekyolu Belediyesi tarafından girişim başlatıldı.

Sanat Sokağı’nı kötü görünümden kurtaracaklarını ifade eden İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser “2011 depreminden dolayı kentin birçok binası olduğu gibi Doğu İş Merkezi’de hasar gördü  Binanın yıkımı  sırasında  sokakta ciddi  tahribatlar oluştu. Mevsim şartlarının elverişsiz olmasından dolayı sokakta çalışma başlatamadık. İş mevsiminin  başlamasından sonra  İpekyolu ilçemizin birçok noktasında olduğu gibi Sanat sokağında  ekiplerimiz çalışmalara  başladı. Sanat  sokağı düzenlemelerle  güzel bir  görünüm kazanacak ” şeklinde konuştu.

Sanat sokağı esnafı ve vatandaşları çalışmadan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Bakmadan Geçme