Van'da Okumak İçin Oturma Eylemi Yapıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, yarım saat süren eylemi geniş bir katılımla gerçekleştirerek okumanın farkındalığını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nın kitap okumanın önemine dikkat çekmek için düzenlediği 'Kitap Okuma ve Oturma Eylemi' renkli görüntülere sahne oldu. Ülkedeki okuma alışkanlığının azlığına değinen TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, etkinliği düzenlerken insanların okumaya dikkatini çekmek, bakışlarını okumaya yönlendirmek ve düşündürmek amacıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Yarım saat süren eylemi geniş bir katılımla gerçekleştirerek okumanın farkındalığını oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Bayram, "En küçük yaştan başlayarak lise, üniversite öğrencileri ve farklı mesleklerde olan insanların bir arada kitap okumalarının bir farkındalık oluşturacağını düşündük. İnşallah bu etkinliğin bir etkisi olur" ifadelerini kullandı.
YYÜ Kampus alanında sırt sırta veren çok sayıda kişi, yarım saat boyunca beraberlerinde getirdikleri kitapları okumuştu.

Bakmadan Geçme