HDP Adaylarını Bu Tarihte Tanıtacak

HDP’nin seçim beyannamesi şekillenmeye başladı.

Halkların Demokratik Partisi, dün Parti Meclisi ve MYK’yı topladı ve partinin seçim beyannamesi de şekillenmeye başladı.

7 Haziran seçimlerinde alacağı sonuç en çok merak edilen parti olan HDP’de aday belirleme süreci devam ediyor. HDP Seçim Komisyonu, hem yüzde 10 barajını aşacak hem de partinin yeni yaşam projesini hayata geçirecek isimleri belirlemeye çalışıyor.

HDP Genel Merkezi, şimdiye kadar milletvekili adaylarıyla ilgili basında çıkan haberleri yalanlarken, bu hafta sonuna kadar adayların önemli ölçüde belirlenmesi bekleniyor.

Eşbaşkan Selahattin Demirtaş’ın İstanbul, Celal Doğan’ın Antep, AK Parti’ni kurucularından  Dergir Mir Mehmet Fırat’ın Mersin’den aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Takvim belirlendi

HDP, seçime kadar izleyeceği çalışma takvimini de belirledi.

6 Nisan’dan seçimlerin yapılacağı 6 Haziran tarihine uzanan seçim programını deklare etmek için bir basın toplantısı düzenleyecek. 10 Nisan’da kesinleşen adaylarla birlikte tanıtım toplantısı yapılacak.

Bu toplantıyı aday eğitim çalışmaları izleyecek.

İki faklı beyanname

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, biri kadın için birisi de genel olmak üzere iki farklı beyannameleri olduğunu belirterek, “Her iki beyannamede de genelin ve kadınların görüşlerini taleplerini alarak hazırlamaya çalışıyoruz. Henüz tamamlanmadı. Bizim için esas ve geçerli olan halkımızın düşünceleridir” dedi.

Ayrıca beyannameler, 21 Nisan’da kamuoyuyla paylaşılacak.

Bakmadan Geçme