İranlılar Van'ı Daha Çok Tercih Edecek

Van ve bölgenin ticaret potansiyelinde önemli bir yer tutan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda modernizasyon çalışmaları başladı. Proje tamamlandığında Kapıköy Gümrüğü modern görünüme kavuşacak.

Vansesi Haber Merkezi

Gazetemizin, Van’da çeşitli kesimlerin ve Van TSO’nun gündeme getirdiği Kapıköy Gümrük Kapısı modernizasyon sorunu  kalıcı olarak  çözülüyor. Kapıköy Gümrük Kapısı modernizasyon projesiyle Kapıköy yeni Türkiye ve Vana yakışan Hizmet binaları, Gümrük Ticaret Sahası, Teknolojik Altyapısı, Personel Çalışma koşulları, Bekleme Salonları, Kafeterya gibi   alanlara kavuşacak.

TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. 2014 Genel kurulunda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. Arif Parmaksız Kapıköy Gümrük Kapısının Modernizasyon Projesinin bugün itibari ile başladığını, iş makinelerinin inşaat alanında hafriyat ve kazı işlemlerini başlattıklarını ifade etti.

Genel Kurulu katılan TSO Başkanı Necdet Takva Kapıköy Gümrük Kapısının ülkemizin doğuya bakan yüzü olduğunu ifade ederek “ 300 Km. ülke sınırı olan ilimizin modern bir Gümrük Kapısına sahip olamaması ülkemiz adına da olumsuz bir durum yaratmaktaydı. Mevcut durum maalesef çok kötü koşullara sahiptir. Özellikle yolcu geçişlerinde yaşanan olumsuzluklar ülkemize yakışmayacak durumlar yaratmaktaydı. Dolayısı ile konunun takipçisi olan TSO Birliğimiz nezdinde de sürekli konuyu gündemde tutmuştur. Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu Projesinin hayata geçirilmesi Vanlılar arasına büyük bir sevinç yaşatmıştır. Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Sayın Arif Parmaksız ve genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kapıköy Gümrük Kapısı yenileme projesi tamamlandığında 24 saat hizmet verecek. Kapıköy’ün ülkemize yakışır bir Gümrük Kapısı olacağını belirten TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, “Hep birlikte yapılan hizmetlere sahip çıkmalıyız. Özellikle yöre insanının Kapıköy Gümrük Kapısına sahiplik etmesi çok önemlidir. Projenin bir an önce tamamlanması  için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Bakmadan Geçme