Akay Grup İlk 500’de

Van, Ankara ve İstanbul’da turizm sektöründe hizmet veren aynı zamanda yiyecek içecek sektöründe iddialı bir konumda bulunan Akay Grup, Fortune Dergisi sıralamasında 2013’te ilk 500 şirket arasında yer alarak, ilk defa Van’da bir şirket Akay Grup’la dereceye girdi.

Berk İlhan

Uzun yıllardır Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve son zamanlarda turizmden sonra enerji sektörüne giren Akay Group, Van adına başarıya imza attı. Akay Grup, Fortune 2013'ün en büyük 500 şirketi arasında yer aldı. Yıllardır Van'ın vergi rekortmenliğini üstlenen ve Van'ın ekonomisinde söz sahibi şirketlerden biri olan Akay Grup, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500'de 463'üncü sırada yer aldı.

 

FORTUNE'DAN AKAY’A TEŞEKKÜR!

Şirketin sıralamasını  teşekkür yazısı Akay Grup’a bildiren Fortune,yazıda şu ifadelere verdi: "Fortune 500 tüm dünyada prestijiyle bilinen bir sıralamadır. Orijinal listenin temel prensiplerine bağlı kalarak hazırlanan Fortune 500 Türkiye 2013 listesinde şirketiniz 463'üncü sırada yer alma başarısı göstermiştir. Kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz." AK-AY GIDA MÜH. İNŞAAT PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Adıyla yatırımlarına devam eden şirket 257.120.025 TL'lik net satış rakamı yakalarken bu rakamlarla hem Türkiye'nin hem de Van'ın önemli kuruluşlarından biri olduğunu başarısıyla perçinledi.

AKAY ENERJİ DEVİ OLUYOR

1972 yılından bu yana Türkiye’nin farklı yerlerinde turizm, enerji ve çeşitli sektörlerde yatırımlarını sürdürüyor.

TURİZME ÜÇ OTEL

Turizm sektörüne 2007 yılında "Rescate Butik Otel Ankara" ile adım atarak yüzde 85 doluluk oranı, yüksek misafir memnuniyeti yakalamış ve bu başarılı deneyimden sonra memleketleri de olan Van'a Van'ın ilk beş yıldızlı otelini açma kararı alan Akay Grup, İkinci Rescate Otel’in kapılarını 2011 yılında konuklarına açtı. Turizm sektöründe yeni yatırımlarını sürdüren Akay Grup üçüncü Rescate Oteli’ni 2012 yılında İstanbul Anadolu yakasında açtı.

ALTIN SAÇ TATİL KÖYÜ PROJESİ

Akay Grup Van'ın doğal güzelliklerini tam anlamıyla yaşatmak, bölgenin dünyaya tanıtımını yapmak, turizme katkı sağlamak ve o bölgedeki insanlara iş olanağı sunmak amacıyla doğa ve tarih bölgesi Gevaş Altın Saç bölgesinde doğal yaşam tatil köyü projesi çalışmaları devam ediyor.  Akay Grup’un yatırımları ve başarısı ile ilk 500’e girmesi dünya şirketi haline gelmesi Van’da iş çevrelerinde büyük memnuniyet yarattı.

Bakmadan Geçme