Vanlı Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Van Vakfı Antalya Şubesi kadınlar kolu Vanlı İbrahim Türközü’ne ait Ziyade lokantasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Van Vakfı Kadınlar Kolu Başkanı Serpil Dede, Vanlı hemşehrilerimize ait iş yerlerine destek olmak, Vanlı bayanlar arasında sosyal ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla kahvaltıda bir araya geldiklerini söyledi.

 Van Vakfı Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede Antalya’da yaşayan Vanlılar arasında güç birliğini sağlamak, Van’ı tanıtmak, başarılı öğrencecilere burs sağlamanın yanında kadınlar arasında çeşitli sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini söyledi.  Dede,  “Her ay bir araya gelerek hazırladığımız projelerimizi konuşuyoruz.  Vakıf olarak tüm kadınlarımız arasında sosyal, kültürel  ilişkileri güçlendirerek Van, Antalya yararına etkinlikler düzenliyoruz.  2014 yılının son toplantısını Vanlı Hemşehrimiz İbrahim Tüközü’ne ait Ziyade lokantasında düzenlediğimiz kahvaltıyla gerçekleştirdik. Vanlılara ait iş yerlerine destek olmak amacıyla kahvaltı, yemek gibi programları bu yerlerde düzenliyoruz. Değerlerimizi korumak, ilişkilerimizi canlı tutmak için elimizden gelen çabaları sürdüreceğiz” dedi.

Çalışmalara 2015 yılında da devam edeceklerini belirten Serpil Dede, ocak ayında  Vanlı kadınlar olarak yılın ilk toplantısında bir araya geleceğiz. 8 Mart Kadınlar Günü Van  Vakfımızın tüm kadın üyeleriyle  birlikte  otelde  bir günlüğüne  bir arada olmayı planlıyoruz.  Elde edeceğimiz geliri Vanlı öğrencilerimiz için harcayacağız. Van Vakfı kadınlar kolu olarak Antalya’da hatıra ormanı düzenliyoruz. Daha yeşil, daha güzel bir Antalya için bizlerde çaba göstereceğiz. Van Vakfı Antalya Şubesi Van ile Antalya arasında sosyal, kültürel bir köprüdür.  Vakıfımız bu anlayış ve sorumlulukla hareket ediyor” diye konuştu.

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak başarılı 20 Vanlı öğrenciye burs verdiklerini kaydeden Serpil Dede, “ Elimizden geldiğince iş arayan hemşehrilerimizi istihdam etmeye, ihtiyacı olanlara destek olmaya çalışıyoruz. Değerli hemşehrilerimizin düğünlerinde ve cenazelerinde Vakıf olarak yanlarında olmaya gayret ediyoruz.  Vakfımızın kadın kolları yeni kurulmasına rağmen el birliği ile çok proje ürettik. Yaşlılar için, lösemililer için projelerimiz var. İlerleyen zamanlarda projelerimizi artırarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Amacımız sorumluluk taşıyan Vanlı kadınlar arasında dayanışmayı sağlamaktır. Vakfımızın temel felsefesi ayrım yapmadan bütün insanları insanca kucaklamak, birlikteliği sağlayarak sosyal dayanışmayı, hoş görü ile beşeri ilişkileri sıcak tutmaktır ” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme