Erciş'te Köprülü Kavşak İnşaatı Başladı

Van’ın Erciş ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan köprülü kavşağı inşaatına başlandı. Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci köprülü kavşağın bitirilmesinin ardından, Erciş şehir girişinin modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Beraberinde Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Nasır Sinoğlu, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ile birlikte Sahil Kent Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını inceleyen Milletvekili Fatih Çiftci ilçeye çok önemli ulaşım yatırımları yaptıklarını söyledi. Bu ulaşım yatırımlarından en önemli olanlarından birisinin de Erciş şehir geçişleri olduğunu belirten Türkiye’de ilk defa bir ilçeye köprülü kavşak yapımının planlandığını anlatarak, “Ak Parti hükümetleri ve iktidarımız döneminde Erciş şehir geçişleri 5 kilometre civarındaydı. Milletvekili olmamızla birlikte bu ulaşım yatırımını önce 15 sonrasında ise 22 kilometreye çıkardık. Bununla beraber Erciş şehir geçişinde yeni yerleşim yerleri olarak açılan Adnan Menderes ile Sahil Kent mahalleleri arasında bulunan Karataşlar mevkisinde de köprülü kavşak planlaması yaptık. Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüz, bölge müdürlüğü yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, Türkiye’de ilk defa bir ilçeye böyle bir köprülü kavşak planlaması yapıldı. Köprülü kavşak projesi ve ihalesi tamamlandı. Köprülü kavşağın yapım inşaatı için sene başında şantiye kuruldu, yapımına başlanacaktı ancak, yol üzerinden geçen kanalizasyon, yağmur kanalı ve içme suyu hatlarının aktarılması gerekiyordu. Yerel yönetimdekiler bu aktarmayı yapamayacaklarını ifade ettiler. Bu yüzden yatırımda bir gecikme söz konusu oldu. Ancak, yerel seçimler sonrası kamuoyuna, topluma, herkese bir takım açıklamalar yapıldı. Erciş’te yerel seçimleri Ak Parti kaybettiği, kazanamadığı için de bu yatırımı iptal etti. Milletvekili Fatih Çiftci tarafından engellendiği ifade edildi. Şunu ifade edeyim ki, bizler Ak Parti iktidarları ve Ak Parti teşkilatları olarak bu millete ne söz verdiysek, hep arkasında durduk. Sonuna kadar da yapılması için gayret gösterdik, göstereceğiz. Biz, dün bu memlekete bir yatırım yaparken, bugün on katı yatırım yapacağız. Çünkü Erciş halkı her zaman için Ak Parti’ye, bizlere sahip çıkmış ve vefasını, kadirşinasını göstermiştir. Bir yol kazası geçirdik. Ancak, bundan sonra hiçbir şekilde biz buna fırsat vermeyeceğiz. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu köprülü kavşağın yapımına engel olan aktarmaları da karayollarının yapmasını kararlaştırdık. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü kavşak inşaatına başlanmıştır. Erciş’e hayırlı uğurlu olsun. Karayolları ilk etapta kanalizasyon, içme suyu ve yağmurlama kanalarının depresesine başlamıştır. Şu anda yaklaşık bin 700 + 400 metre yağmurlama kanalı, kanalizasyon hatlı inşaatı çalışmaları devam ediyor. Allah nasip ederse bir kaç gün içerisinde 600 + 400 metre içme suyu depresesi de yapılacak. İnşaatlar bu çalışmalar bittiğinde de nasip olursa köprülü kavşağın gövdesindeki kazı çalışmalarına başlanılacaktır” dedi.
Köprülü kavşak inşaatına başlamasıyla birlikte ulaşımın aksamaması için tedbirler alındığını da ifade eden Milletvekili Çiftci, “Şantiye kurulmasıyla birlikte tali yolların yapımına da karar verildi. Çünkü bu sürede bu araçların bu tali yoldan gitmesi gerekiyor. Bunun için de, asfalt şantiyesinden sahil yoluna bağlanan 7 metrelik yolda yine karayolları ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde önce içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilettik. Ardından da, ana yolu yaklaşık 15-20 metrelik genişliğe çekerek asfaltını Karayolları Genel Müdürlüğüne yaptırdık.
Ercişliler çok iyi bilmelidirler ki, Bizler Allah rızası için memleketimiz, milletimiz ve ülkemiz için her zaman hizmet ettik, hizmet etmeye de devam edeceğiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nun önderliğindeki Ak Parti bu memlekete dün sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Köprülü kavşağın bitmesiyle birlikte Erciş-Patnos çıkışı, Erciş- Adilcevaz çıkışı Deliçay’dan Balıkbendi’ne kadar Erciş muhteşem ve modern bir görüntüye kavuşacak. Erciş yine eskisi gibi bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Ayrıca şu anda çevre yolunda da yan yollara stabilize dökülüyor. Önümüzdeki günlerde de Allah nasip ederse sıcak asfaltları yapılacak ve proje köprülü kavşakla birlikte bütünleşecektir, Yine bu proje kapsamında yolların peyzajı, ağaçlandırmasını da karayolları yapacaktır Ben ümit ediyorum ki, yerel yönetimler de buna ayak uydurur ve Erciş eskiden olduğu gibi bölgenin parlayan yıldızı olur” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme