İŞ’TEN ÇIKARILMAYA TEPKİ

İş Kur elemanı olarak çalışan 305 işçi 13 Haziran tarihinde işlerine son verileceği gerekçesiyle AK Parti İl binasına yürüdü.

İlhan Siyahtaş

Taşerona bağlı çalışan işçiler işten çıkarılacakları için Hz. Ömer Camii önünde toplandı, Valiyle görüşmek istediklerini fakat randevuların dolu olmasından dolayı randevu verilmediğini iddia eden İşçiler, adına bilgi veren Erdem Kaya “ Bu taşeronluğa son verilsin artık. İş güvencesi istiyoruz’ şeklinde konuştu. Güvenceli iş isteyen taşeron çalışanlarından Erdem Kaya zor şartlar altında çalıştıklarını tatil günlerinin olmadığını söyledi. 4 aydan bu yana parça parça verilen maaşlardan dolayı isyanlarını dile getiren Erdem, “Bundan sonraki günlerde ne olacağı konusunda kesin bilgi verilmiyor. Ne çıkarılacağımız belli nede çalışmaya devam edeceğimiz” şeklinde konuştu.

ARAS’TAN BASIN MENSUPLARINA VETO

30’ a yakın işçi Ak Parti İl Binasına yürüdü. Parti binasına alınmak istenmeyen işçiler uzun pazarlıklar sonucu içeri alındı. AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras’ın talimatı ile basın mensupları bu toplantıya alınmadı. Basın mensuplarının içeriye alınmamasına tepki gösteren işçiler daha sonra toplantı için içeri alındı. Toplantıya basın mensuplarının alınmaması Kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu. 

Bakmadan Geçme