TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından her sene düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 45.’sinin Van bölge ödül töreni düzenlendi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılan ödül törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 45.'si düzenlenen yarışmada 733 projeden 101 tanesi sergilenmişti. Üç gün boyunca açık olan serginin ardından projeler arasından seçilen 16 proje, Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Burada bir açıklama yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, koordinatörlüğündeki Van bölgesinin yarışmaya ilgi ve alakasının geçen yıllara göre çok daha iyi olduğunu söyledi. Van Bölge Koordinatörlüğü’ne gönderilen projelerden 101 projenin bölge sergisinde sergilenmeye değer olduğunu hatırlatan Tunç, “Sergi, öğrencilerin projelerini daha ayrıntılı olarak ortaya koyma, sunma ve gerektiğinde savunması için önemli bir etkinliktir. Bölge sergisi sırasında projeler jüri üyeleri tarafından bizzat sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirildi ve Ankara’da yapılacak olan ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlendi. Birinci olan 16 proje, mayıs ayında Ankara’ya davet edilecek” dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, liseden mezun olacak öğrencilere YYÜ’nün değişik bölümlerini tercih etmesi tavsiyesinde bulundu. YYÜ’nün bölgesinde hem ulusal ölçeklerde hem de uluslararası ölçeklerde iyi bir noktada olduğunu aktaran Battal, “Bu yüzden sizleri bu üniversitede eğitim almaya davet ediyorum. Sevgili öğrenciler, çağ artık bilim çağı. Ürettiğimiz bilimi uygulamaya ne kadar sokabiliyorsak, insanlar o kadar refah içerisine yaşayabiliyor. Yaptığımız ve yapacaklarımızı insanlığın hizmetine sunmak için bilimde iyi noktada olmamız lazım. Dolayısıyla ülke olarak bilimde iyi bir noktaya gelebilmemiz için siz sevgili gençlere çok ciddi görevler ve misyonlar düşüyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 3 gün boyunca sergilenen 101 proje arasında seçilen 16 proje, Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. 16 projeden Hakkari 1, Şırnak 1, Siirt 1, Ağrı 4, Van 3, Batman 2, Muş 1, Bitlis 3 projeyle Türkiye yarışmasına katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Bakmadan Geçme