BAŞARISIZ BELEDİYEMİZ YOKTUR

BDP’li belediye başkan adaylarına seslenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: Halkın sizden beklentisi çok yüksek. Bize oy veren ya da vermeyen herkese eşit, kaliteli hizmet götürme gibi zorunluluğunuz var.

Fazıl ERÜŞ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Van, Hakkari, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Muş, Kars, Ardahan, Bitlis illeri belediye başkan adayları ile eş başkan adaylarını düzenlenen törenle açıkladı. Adayları BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş açıkladı. Diren düğün salonunda düzenlenen bölge belediye başkan adayları tanıtım toplantısına Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, belediye başkan aday adayları ve partililer katıldı.

Baskılara rağmen boyun eğmedik

Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan BDP  Eş Başkanı Selahattin Demirtaş,” Bizler bu engellere, baskılara rağmen boyun eğmedik. Halkın öz gücüyle desteği ile halkımızın dualarıyla mücadeleleriyle tek bir mahcubiyet yaşamadan belediye çalışmalarımızı tamamladık ve bugünlere geldik. Başbakan gittiği her yerde belediyelerimizi karaladı. Ama hiç biri tutmadı” dedi.

Seçim çalışmalarını pratik olarak başlattık

BDP belediyelerinin temizliği, dürüstlüğü, şeffaflığı ve yarattığı muazzam hizmetlerle halkın karşısına çıktığını belirten Demirtaş, “Seçim çalışmalarına pratik olarak başladık. Partimizden hizmet, görev talebinde bulunan her bir arkadaşımız onurlu bir tutum içerisinde olmuştur. Aday adayları ile ilgili seçim komisyonumuz geniş kapsamlı çalışmalar yaptı. Aday adayları arasında seçim yapmakta çok zorlandık. Çünkü aday adaylarının hepsi birbirinden değerli ve bu işi yapabilecek kişilerdi”  diye konuştu.

Eş başkanlığı yasal statüye kavuşturacağız

BDP’nin bütün belediyelerinde eş başkanlık kararı aldıklarını vurgulayan Demirtaş, “ Hiçbir partinin kadın özgürlüğü konusunda cesaret ve hayal edemeyeceği çalışmalar yaptık. Diğer partiler için seçilmiş kadın belediye başkanları ve milletvekilleri sadece bir renk olarak düşünülüyor. Bizim için ise kadınlar partimizin asli unsurudur. Biz siyasi partilerde olduğu gibi belediyelerde de eş başkanlığı yasal statüye kavuşturacağız” diye belirtti.

İlk defa bir yerel seçim önemli siyasal sonuçlar doğuracaktır

Demirtaş, “Yerel seçimler diğer partiler için rant kazanma, koltuk kazanma, mevki kazanma ve bu kazanımları kendi yandaşları için kullanma açısından önemli olabilir. Ancak bizim açımızdan tarihsel ve siyasal yönü olan bir seçim olacaktır. Türkiye’de ilk defa bir yerel seçim önemli siyasal sonuçlar doğuracaktır. Genelde yerel seçimler yerelle sınırlı kalırdı ama bu defa ise Türkiye sınırlarını aşan bölgesel ve küresel bir seçim olacaktır” şeklinde ifade etti.

Tek bir başarısız belediyemiz yoktur

Tek yürek ve tek ses olacaklarını ifade eden  BDP Eş  Başkanı Demirtaş, Bütün dünyaya birliğimizi ilan etmek için toplandık. Kürtleri yok sayanlara karşı, bir kez daha bunu başaramazsınız demek için buradayız. Tek bir başarısız belediyemiz yoktur. Hatta cezaevinde olan ve halka hizmet eden belediye başkanlarımız vardır. Bu kadar parasızlığa ve baskılara rağmen hizmetin en iyisini yaptık. Açıklayacağımız belediye başkan adayları da halka verdikleri sözleri ve onları var eden değerleri unutmadan, seçim çalışmalarını yapacaklarına inanıyorum. Halkımızın sizden beklentisi çok yüksek. Bu nedenle hizmetin en iyisini yapmak zorundayız. İmkânsızlıklarımız olabilir. Ama halkımız haklı olarak artık mazeret kabul etmiyor. Bize oy veren ya da vermeyen herkese eşit, kaliteli hizmet götürme gibi zorunluluğumuz vardır dedi.

 Konuşmasının sonunda görevde bulunan BDP’li belediye başkanlarına teşekkür eden Demirtaş, başkan adaylarını sinevizyon gösterimi eşliğinde tanıtarak açıkladı. Buna göre,  adaylıkları kesinleşen isimler şöyle:

Van Büyükşehir: Bekir Kaya
Tuşba: Öner Yiğit
Edremit: Sevil Çetin
İpekyolu: Aygül Bidav
Bahçesaray: M. Galip Aykut
Başkale: İhsan Güler
Çaldıran: Baki Erdal
Çatak: Celal Bartu
Erciş: Diba Ermiş Keskin

Gevaş: Basri Arslan
Gürpınar: Zeki Yıldız
Muradiye: M. Ali Tunç
Özalp: Handan Bağcı

Saray: Abdulkerim Çalışkan

Bakmadan Geçme