EMİN TUĞRUL: BAŞKANLIĞI BEN KAZANACAĞIM

Şoför esnafının seçime katılarak odalarına sahip çıkmasını isteyen Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı M. Emin Tuğrul, başkanlığı kendisinin kazanacağını ileri sürerek odayı aidat toplayan bir kurum olmaktan çıkaracağını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan adayı M. Emin Tuğrul seçimlere iddialı hazırlanıyor.  İskele Caddesi Altaylı İş Merkezi altında açtığı seçim bürosunda adaylığını gazetemize değerlendiren Tuğrul, çeşitli açıklamalarda bulundu. 1992 yılında Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına üye  olduğunu  belirten Tuğrul, o günden bugüne kadar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında aktif olarak çalıştığını söyledi. 2005 yılında yapılan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde Faruk Alpaslan ile birlikte başkan vekili olarak görev yaptığını ifade eden Tuğrul, “2010 seçimlerinde Faruk Alpaslan ile tekrar oda seçimine girdik. 2010’un sonunda odamızın esnaflara yakışır,  sorun çözen bir şekilde hizmet yapılmadığını gördüm. Bu nedenle oda yönetiminden ayrılarak başkanlığa aday oldum. Seçildiğimde odanın esnafa ait olduğunu hizmet ederek en güzel şekilde göstereceğim” diye konuştu.

Başkanlığı şimdiden kazandım

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını kendisinin kazanacağını belirten M. Emin Tuğrul, “  Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. Şoförler cemiyetinde olduğum dönemde kapımı kapattırmadım,  kapıma toplantı var yazılarını yazdırmadım. Esnafı kapıda karşılayarak sorunlarını dinledim ve elimden geleni yaptım. Bu nedenle esnafın güvenini, sevgisini kazandığımı düşünüyorum.   Oda seçimimiz 11 Ocak 2014 Cumartesi günü Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda yapılacaktır. Bizde esnafımıza gerçekten hizmet edebilecek bir yönetim kurulu ile seçimlere giriyoruz. Bütün şoför esnafımızı o gün oylarını kullanarak emeklerine,  ekmeklerine, geleceklerine ve odalarına sahip çıkmaya davet ediyorum” diye vurguladı.

Odanın aidat toplayan bir kurum olmadığını göstereceğim

Erciş, Muradiye, Özalp hariç Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayıtlı 3 bin 548 üyenin olduğunu vurgulayan Tuğrul, “ Esnaf kökenliyiz. Bu nedenle esnafımızın ve hizmet alan halkımızın menfaatine ters düşmeyecek projelerimiz olacaktır. Bu projelerimizi en yakın zamanda açıklayacağız. En önemli hedefim şoför esnafının biran önce odasını tanıması, odasına sahip çıkmasıdır. Başkan seçildiğimde ve odanın sadece aidat toplayan bir kurum olmadığını göstereceğim. Oda da şeffaf  bir  yönetim    anlayışı sergileyeceğim.  ” şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu’nu alkışlayanlar sorumludur

5393 sayılı yasanın şehir içi ulaşımını belediyeye verdiğini söyleyen Tuğrul, “ Van’da çileye dönen trafik ve şehir içi ulaşım sorununu çözmek için belediye ve ilgili kurumlarla iletişimimizi geliştireceğiz,  güçlendireceğiz. Mesela bugün halkımızı mağdur eden TOKİ afet konutlarında yaşanan ulaşım sorununun çözülememesinin nedeni Vali Münir Karaloğlu’nun her yaptığını alkışlayanlardır. Ne ilginçtir ki aynı zihniyet Vali Van’dan gittikten sonra TOKİ ulaşım sorununu Vali Karaloğlu’na bağladı. Bu büyük bir çelişki değil mi?  Van’da ulaşım, trafik ve şoför esnafını ilgilendiren bütün sorunlara birebir müdahil olacağım. Vatandaşın karda, kışta,  yağmurda soğukta yol kenarında 5 saat araç beklemesine asla izin vermeyeceğim.   Buna ne vicdanımız, ne esnaf ahlakım izin verir. Bu ülkede bir ihale kanunu vardır. Şehir içi ulaşımına halk minibüsleri yetmiyorsa yasal çerçevede ihale usulü ile ilave yapılabilir. Ama siz her köşe başına bir kooperatif kurarak yakınlarınıza, tanıdıklarınıza hat verirseniz ulaşım sorununu asla çözemezsiniz. Hatta daha da sıkıntı ve trafik karmaşası yaratırsınız ” dedi.

Van’ın en büyük ayıbıdır

Kasaplar odasının üye yetersizliği nedeniyle kapanma aşamasına gelerek oda seçimlerine katılamamasını değerlendiren Tuğrul şunları söyledi: “ Bu durum Van’ın en büyük ayıbıdır. Diğer illere baktığımızda en küçük meslek grubunun bile bir odası var.  Kasaplar Odası mevcut Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği yönetimine eleştiri yönelttiği için bugün adeta cezalandırılarak kapatılmayla karşı karşıya bırakıldı. Oysa odanın besici, tavukçu ve balıkçı esnafından 20 üye yapılarak üye sorunu çözülebilirdi. Ama yapılmadı. Ama öte taraftan bir mermerci ilgisi olmayan odaya kaydı yapılabiliyor. İlimiz de öyle bir gruplaşma var ki bırakın yeni odanın açılmasını, mevcut odalar bile kapatılıyor. Mevcut Başkan ve Kooperatif başkanının çekişmesi nedeniyle 50 nakliyeci esnafımız göz göre göre mağdur edildi. Yazık günah değil mi? ”

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı M. Emin Tuğrul seçim çalışmalarını esnafların iş yerlerini ziyaret ederek sürdürüyor. 

Bakmadan Geçme