Turizm bu kentin önemli lokomotif sektörüdür

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan sektör değerlendirme toplantıları devam ediyor. Turizm sektör değerlendirme toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı turizmciler yoğun ilgi gösterdi.

Moderatörlüğünü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı toplantıda, sektör temsilcileri değerlendirme de bulundu. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Van’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Turizm sektörünün Van’ın lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek “Bu kentin en büyük sorunu bir araya gelememektir. Oysa Van sahip olduğu potansiyelleri ile çok önemli bir merkezdir. Bu kentin 24 bin yıllık tarihi var. Nuh tufanından sonra ikinci yaşamın başladığı bir yerdir. Bunca zengin potansiyeli içinde barındıran Van maalesef hak ettiği değeri alamıyor. Bunda en büyük sorun, bir araya gelemememizdir. Ortak paydamız Van ise, biz bir araya gelmeliyiz. Bu kenti yaşanılabilir, bu ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeliyiz” dedi.

Takva, özellikle sektör temsilcileri ile bir araya gelmek istediklerini belirterek “Sizin düşünceleriniz, fikirleriniz bizim için öncelik olacaktır. Sizlerden aldığımız bilgileri kendimize yol haritası yapacağız. Ama sizin desteğinizle, bir araya gelerek, ortak çalışmalar yaparak bunları yapacağız. Önümüzdeki dönemde kentte sahip olduğumuz değerleri markalaştırma çalışmalarımız var. Van kahvaltısının markalaşması için Marka Patent başvurumuzu yaptık. Ayrıca Turizm haftasında Van kahvaltı festivali yapmayı amaçlıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.  Van’ın marka değerini yükseltmeliyiz. Bu konuda akademisyenlerden destek alıyoruz. Çalışmalarımız başladı”

Kentlerin rekabet etme yeterlilikleri ile markalaşma alanında büyük bir yarış olduğunu belirten Takva, “devir değişti. Ben iyiyim güzelim demekle bir şey olmuyor. Sahip olduğunuz potansiyelleri iyi tanıtıp, iyi pazarlamak gerekiyor. Bunları yapamasak, yeni dönem de hak ettiğimiz yerde olamayız. Kaybeden yine kentimiz ve kent yaşayanları olacaktır” dedi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de Van’ın çok iyi pazarlanması gerektiğini, bunun için öncelikle turizm sektörüne yön veren Tur operatörleri, Turizm Bakanlığı, Turizm çevrelerine çok iyi tanıtılması gerektiği üzerinde duruldu.

Van’ın çok önemli bir turizm merkezi olmasına rağmen eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların az olduğunun dile getirildiği toplantıda, Tarihi yerlerin restorasyonunun tamamlanması, Van’ın turizm destinasyon noktası olması için çalışmaların yapılması, İran ve Kuzey Irak Pazarına yönelik çalışmaların yapılması konusunda ortak hareket edilmesi kararları alındı.

Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın yanı sıra Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer İnanç, Murat Beyaz, Meclis Üyesi Yusuf Konak, TURSAB Van Temsilcisi Abdullah Tunçdemir, otel, restaurant, Kahvaltı Salonu, Turizm Seyahat Acentesi ve sektör temsilcileri katıldı. 

Bakmadan Geçme