Vanlı Gençlerden Oluşan Fasıl-A Grubuna Davet Yağıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın özel misafiri olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ankara ya davet edilen Vanlı müzisyenlerden oluşan Fasıl-A grubuna Türkiye’nin çeşitli illerinden davet yağıyor.

Berk İlhan

 

Geçtiğimiz ay Van’da toplanan rektörler onuruna verilen yemekte Van türküleri, Van şarkıları icra eden, yemekte bulunan Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın beğenisini kazanan Vanlı gençlerden oluşan Fasıl-A grubu Van’ın gururu oldu.

Milli Eğitim Bakanımızın davetinin Van adına sevindirici olduğunu söyleyen Van Toplum ve Kültür Derneği Başkanı Murat Oto,  “ Aynı zamanda derneğimizin kurucu ve yöneticileri olan yetenekli Vanlı arkadaşlarımızı Bakanımız ilk olarak rektörler yemeğinde dinleyerek beğendi.  Arkadaşlarımız bir akşam sonra da Şişli-Van Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen yemeğe bakanımızın talimatıyla davet edildi.  O akşam arkadaşlarımız Van türkülerinin yanı sıra bakanımızın sevdiği türküleri de seslendirerek büyük beğeni topladı. Bir hafta sonra Fasıl-A grubumuz bu kez MEB tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonuna katılmak üzere Ankara ya davet edildi. Arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin yanı sıra öğretmen camiasınında bulunduğu gecede Van türküleri,  Van şarkılarının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait birbirinden güzel türküleri başarıyla seslendirdiler.  Arkadaşlarımız Van’ı Ankara’da başarıyla temsil ettiler kendilerini kutluyorum”  dedi.

 

Fasıl-A grubunun başarısından mutluluk duyduğunu ifade eden Murat Oto, “  Van’da derneğimizin çatısı altında çok yetenekli saz ve ses sanatçısı olan, müzikle uğraşan gençlerimiz var.   Bakanımızın Ankara davetine bu gençlerimizden; udda Koray Ceberut, kemanda Izzet Ceberut, ritim sazda Orhan Bahçe, bağlamada Selami Alpaslan, gitarda Serdar Budak, kanunda Yekta Özgür Eryiğit  ve solist Haktan İpek katıldı.  Arkadaşlarımıza şimdi İstanbul, İzmir, Antalya gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden konser davetleri geliyor. Bütün davetleri Van kültürü adına çok anlamlı buluyorum” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme