‘Marka Şehirler’ semineri öğrencileri mutlu etti

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Marka Şehirler' seminerine katılan Ticaret Anadolu Meslek Lisesi İletişim bölümü öğrencileri seminerden son derece çarpıcı bilgiler edindiklerini belirttiler.

Fazıl ERÜŞ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Marka Şehirler"  seminerine katılan Ticaret Anadolu Meslek Lisesi İletişim bölümü öğrencileri seminerden son derece çarpıcı bilgiler edindiklerini belirttiler.

Seminerin Van için çok önemli olduğunu söyleyen Yusuf Çağlar,” İletişim Bölümü 12. Sınıf öğrencisiyim.  Türkiye’nin usta gazetecilerini Van’da görmek,  onların tecrübelerinden faydalanmak beni çok mutlu etti. Geleceğimizi şekillendirme açısından da çok önemli bir seminer oldu. Bu tür toplantıların devamını bekliyoruz. Daha kapsamlı deneyimli gazetecileri de burada görmek isterim” dedi.

Gazetecilere verilen değer her şeye bedeldir

Son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Yusuf Al,” ‘Marka Şehirler’ semineri Van basınının değerinin yansımasıdır.  Gerek görsel, gerek yazılı basın’ın bu tür seminerlerle daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Gazetecilerin renkliliği ve sade anlatımı ilgimi çekti. İletişim bölümünü severek seçmiştim. Belki iş bulmada zorlanabilirim ama bu bölüme verilen değer her şeye bedeldir” dedi.

Her ilde yapılmalı

10. Sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Şevval Güneri, “İletişim bölümünü isteyerek seçmemiştim. Ancak bu toplantı ile birlikte iyi ki seçmişim dedim. Bu tür seminerler daha fazla yapılmalı. Deneyimli ünlü gazetecileri her zaman bu güzel şehrimize bekliyoruz. Onların tecrübelerinden yararlanmak bizi daha iyi yerlere taşıyacaktır. Çünkü buna ihtiyacımız var. Dinlediklerimizle daha yaratıcı, başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

 Öğrencilik hayatımıza heyecan kattı

İletişim bölümünü tercih hatasıyla seçtiğini vurgulayan Tuba Avcı, “İyi ki seçmişim. Magazin yazarı Ayhan Işıklar’ın dediği gibi gazetecilik bir sanattır. Gazetecinin saati belli olmaz. Bu nedenle gazetecilik çok zor bir meslektir. Yaratıcı,  sorgulayıcı bir güç ister. Bunlara rağmen seçtiğim mesleği sevdim.  Hala öğrenciyim ama kendimi bu toplantıyla birlikte çok iyi yerlerde hissettim.  Türkiye’nin en değerli gazetecilerini ilimizde görmek beni heyecanlandırdı. Gün geçtikçe ben de kendimi geliştireceğim. Basın İlan Kurumu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme