ARAS: “Mesut Barzani ve Şivan Perver'i selamlıyoruz”

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da Mesut Barzani ile yapacağı görüşmenin çözüm sürecine katkı sunacak bir değer taşıdığını, Şivan Perver'in gelişinin ise Türkiye'nin geldiği noktayı süslediğini belirtti.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da Mesut Barzani ile yapacağı görüşmenin çözüm sürecine katkı sunacak bir değer taşıdığını, Şivan Perver'in gelişinin ise Türkiye'nin geldiği noktayı süslediğini belirtti. 
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Başbakan Erdoğan’ın 16 Aralık Cumartesi günü Diyarbakır'da Kuzey Irak Yerel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ile yapacağı görüşmenin bölge istikrarına ve çözüm sürecine katkı sunacak bir nitelikte olduğunu, ayrıca Başbakan'ın özel daveti üzerine 37 yıl aradan sonra ilk kez yurda dönecek olan Şivan Perver'in ise Diyarbakır'da tarihi bir sahne oluşturacağını belirterek, bu gelişmelerin oldukça sevindirici ve heyecan verici olduğunu vurguladı.
Aras, “Sayın Barzani, Kürtler için önemli bir şahsiyet ve saygın bir karakterdir. Kendisini Diyarbakır’a davet eden Sayın Başbakanımız, aynı zamanda hepimizin sevdiği duayen sanatçı Şivan Perver'i de davet etmesi en başta Türkiye'nin normalleşme sürecinde geldiği noktayı en güzel şekilde ifade etmekte ve bu minvali süslemektedir. Bu manidar bir referanstır. Bu vesileyle Sayın Barzani ve Sayın Perwer’in gelişini selamlıyor, çözüm ve kardeşliğe hizmet edecek bu buluşmayı takdirle karşılıyoruz. Görüldüğü gibi AK Parti iktidarımız milletimizle birlikte ülkemizin karanlığını aydınlığa çevirmiştir. Bugün bu aydınlığın güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz. Allah’ın izniyle bu güzel iklim daima devam edecektir. Sayın Barzani’nin çözüm sürecine olan pozitif desteğini hepimiz bilmekteyiz. Ben özellikle bu minvalde daha çok katkı sunacağına inanıyor ve bu yönde destekleyici mesajlar vererek, daha güçlü bir sinerjinin doğmasına katkı sunacağını ümit ediyorum. Zira Kuzey Irak ile ekonomik, kültürel ve siyasi açıdan giderek güçlenen bir bağımız var. Bölge istikrarının tesisi ve Ortadoğu’nun huzuru için AK Parti iktidarının verdiği siyasi ve insani mücadelede bu bağın güçlenmesi ayrıca önem arz etmektedir. Bu noktada Sayın Barzani’nin, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Diyarbakır’a gelmesi bazı iç ve dış siyaseti gıdıklamış olsa bile aradaki bağın ucuz siyasete prim vermeyecek kadar ittifak ve güven içerdiği bilinmektedir. Bu nedenle kimse boş senaryolar üzerinde kendini yormasın, çünkü olay AK Parti iktidarının vizyonundan ibarettir” dedi.

Bakmadan Geçme