B.VANSPOR UÇTU GİDİYOR…

Belediye Vanspor Kırkhanspor’u kendi evinde 2-1 yenerek başarılı çıkışını sürdürdü.

 

Rıdvan CAN

Spor Toto 3 Lig 3’ncü Grup'ta mücadele eden Belediye Vanspor cumartesi günü konuk ettiği Ligin zayıf takımlarından Kırıkhanspor’u  2-1  yenerek başarısının tesadüf  olmadığını  gösterdi.  ilk yarı  gol gelmeyince devre 0-0  tamamlandı. B.Vanspor futbolcularından Ümit Kocabaşı’ın 24.dakikada kırmızı kart görmesinden sonra on kişi kalan B.Vanspor karşısında Kırkhanspor futbolcusu Cemal’in 58. dakikada kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. 0-1 B. Vanspor’un 1-0 mağlup götürdüğü karşılaşmanın 64 ve 83’ncü dakikalarında Aykut ve Maksut'un golleriyle Kırıkhanspor’u 2-1 mağlup ederek maçtan galip ayrılmayı bildi.  

MAÇIN KADROSU

BELEDİYE VANSPOR: Taner *** Birol*** Maksut***Emrah*** Ersoy***Salih*** Medeni*** Yunus*** Ümit*** Aykut***Mustafa***

KIRIKHANSPOR: Murat**Mehmet,*** Emrah** Özgür*** Semih***Cemal***Erbay*** Ümit***Halil***Umut** İlhan**


İLK YARIDAN DAKİKALAR

İlk tehlikeli atak konuk takım Kırıkhanspor’dan geldi karşılaşmanın 15. dakikasında Kırıkhanspor’dan Umut'un pasıyla buluşan İlhan sert ve düzgün vurdu, kaleci Taner topu son anda parmaklarının ucuyla önledi.

19. Dakikada Kırıkhanspor orta sahada geliştirdiği atağında, B.Vanspor ceza alanında topla buluşan Emrah, kaleye doğru vurduğu top B.Vanspor savunmasında görev alan Birol Yiğit’in eline çarpıp geri döndü, Kırıkhanspor'lu Futbolcular bu pozisyonda penaltı beklenirken, Maçın hakemi ise, karara devam dedi.

24. dakikada orta saha mücadelesinde B.Vanspor'lu oyuncu Ümit, rakip oyuncu Emrah'a dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kart gördü.


42. dakikada B.Vanspor’da Emrah'ın kullandığı kornerde Birol gelen topa çok iyi yükselerek topu kafa ile Kırıkhan kalesine göndermek istedi fakat top direğe çarparak oyun alanına döndü.

İlk yarıda iki takımda bulduğu pozisyonlardan yararlanamayınca iki takım da soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da daha baskılı, istekli ve atak bir futbol sergiledi.
49.Dk. Kırıkhan B.Vanspor kalesine tehlikeli geldi. Kırıkhan geliştirdiği önemli atağında B.Vanspor savunmasında görev yapan Salih Tunar, pozisyonun gelişmesine izin vermedi.

57. Dk. Kırıkhan atağında Umut'un uzaktan sert vuruşunu kaleci Taner önledi.

58.Dk. Kırıkhan aradığı golü buldu. Kırıkhan sağ taraftan geliştirdiği atakta penaltı noktasında iyi yükselen Cemal iyi bir kafa vuruşu ile topu B.Vanspor ağlarına yolladı:0-1
61.Dk. Kırıkhan net bir gol kaçırdı.
64.Dk. B.Vanspor beraberlik golünü Aykut Çift ile buldu. B.Vanspor  bir orta saha organizasyonunda topu Aykut ile buluşturdu Aykut  düzgün vurdu, top kalecinin sağından ağlarla buluştu:1-1

83.Dk. Son dakikalara girilirken, B.Vanspor iyi futbolunu ikinci golle süsledi. Orta sahada iyi organize olan Kırmızı-Siyahlılar, topu Emrah ile buluşturdu. Emrah ceza alanı dışında Maksut’u gördü Maksut önünde bulduğu topa çok sert ve şık vuruşunda top önce üst direğe çarpıp kale çizgisini geçti ve maçın hakemi golü verdi:2-1 

86.Dk. Kırıkhanspor'dan İlhan, B.Vanspor'dan ise Semih kırmızı kart görerek dışarı atıldılar. Kalan dakikalarda iki takımda başka gol olmayınca karşılaşmayı B.Vanspor 2-1 kazanarak çok önemli üç puan elde etti.

Bakmadan Geçme