BİR HAYAT DA SİZ ARMAĞAN EDİN

Van İl Sağlık Müdürlüğü, 03-09 Kasım 2013 organ bağışı haftası etkinliği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüs alanı içinde organ bağışı ve nakli konumunda bilgilendirme amaçlı stant kurudu.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, 03-09 Kasım 2013 organ bağışı haftası etkinliği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüs alanı içinde organ bağışı ve nakli konumunda bilgilendirme amaçlı stant kurudu. 
İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Organ Bağışı koordinatörlüğünde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağış biriminde bulunduğu standa organ bağışı konusunda vatandaşlara ve hastane çalışanlarına bilgilendirme yapılarak organ bağışının önemi anlatılarak konuyla ilgili aynı zamanda broşürler dağıtıldı. Organ bağışlarının da kabul edildiği standa 45 kişinin organ bağışında bulundu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Eğitim Araştırması Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Edip Gönüllü, “İlimiz genelinde organ bağış oranı bayağı düşük. Bunun en başında da halkımızın yanlış bilgilileri geliyor. Din yönünden daha çok çekinceleri oluyor. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinen herhangi bir sakıncası olmadığı yönünde bir açıklama yapmıştı. Sağlık Bakanlığı ve sağlık il müdürlüğü ile birlikte bu hafta organ bağışını tekrar halkımızı bilinçlendirme amacı ile stant kurduk. Bugün yaklaşık 45'in üzerinde organ bağışı aldık bu bizim için sevindirici. Halkımızın daha duyarlı olması için. Sağlık müdürlüklerine hastanelere organ nakliyle ilgili bu gibi kuruluşlara başvurarak bilgi ala bilirler. Çünkü verecekleri organların neticede başka insanlara can kazandıracağını unutmamamız gerekiyor” dedi.
Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Serhat Şimşek ise, organ ve doku bağışı konusunda bilgi için il sağlık müdürlüğüne telefon açarak 0432 210 21 15/1113 telefonlarında ulaşa bileceklerini ve ayrıca www.vsm.saglik.gov.tr internet sitemizde bilgi alabileceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme