KARDEŞ BELEDİYE'DEN CAMİ VE TAZİYE EVİ

İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından Van’ın Erciş ilçesi Gedikdibi ile Taşevler köylerine ‘kardeş belediye’ çerçevesinde yaptırılan cami, minare ve taziye evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından Van’ın Erciş ilçesi Gedikdibi ile Taşevler köylerine ‘kardeş belediye’ çerçevesinde yaptırılan cami, minare ve taziye evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
Tesislerin açılışı nedeniyle ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gedikdibi köyünde tören düzenlendi. Törende açılış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van ve Erciş’te meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle andı. Deprem sonrası ülkenin her tarafından kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiğini belirten Arapoğlu, “İstanbul Ümraniye Belediyemiz de depremin ilk gününden itibaren ilçe halkımıza her türlü katkı ve desteği sunmuştur. Ümraniye Belediyemizin Gedikdibi ve Taşevler köylerimize yaptırmış olduğu tesisler için Belediye Başkanımız Hasan Can’a ilçem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise, deprem sonrası tüm Türkiye’nin Van ve Erciş’e kenetlendiğini belirterek, “Bu süreç içersinde 75 milyon insanımız yardımlarıyla maddi ve manevi destekleriyle kenetlendi. Bunların en güzel örneklerinden bir tanesi de İstanbul’daki AK Parti’li ilçe belediyelerinin yapmış olduğu bu çalışmalardı. Başkanımız da heyetiyle, çalışanlarıyla oradan gönderilen yardımların başında gelerek burada Erciş halkına manevi desteklerini sundular. Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hala kardeşlik duyguları içersinde bugün burada olması, bizlere sundukları desteğin hem manevi hem de açılışını yaptığımız bu tesislerin maddi yönden desteklerinin devam ettiğini görmekteyiz. Bunlar kardeşlik adına, ülkemizin birliği adına, coğrafyamız neresi olursa olsun, ırkımız ne olursa olsun, başta Müslüman ve kardeş olduğumuzun gereği olarak yapılan bu hizmetlerden dolayı Ümraniye Belediye Başkanımızın şahsında İstanbul’daki bütün belediye başkanlarımıza başta Gedikdibi köyü halkı olmak üzere ilçemde yaşayan vatandaşlarım ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kardeşliğin gereğini yerine getirdiklerini anlatan Can, “Rabbimiz bu topraklarda bin yıldan beri kardeşlik türküsünü söylemeyi bu millete nasip etti. Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. 1071 Malazgirt Muharebesi’yle bu topraklara yerleşen hakkın ve adaletin timsali ecdadımız bin yıl boyunca bu topraklarda yaşadı. Ve yaşamaya da devam ediyoruz. Ama bilesiniz ki, biliyoruz ki, çok iyi biliyoruz ki, mülkün devam adalettir, kardeşliktir. İşte bin yıl boyunca bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizle dertlenmeyi bildik ve o kardeşliği bin yıldır yaşamaktayız. 2011 yılı Ekim ayında Van ve çevresi özellikle Erciş büyük bir depremle sarsıldı. Ümraniye Belediyesi olarak depremin ilk günlerinden itibaren buraya gücümüz nispetinde her türlü yardım ve desteği sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Cenabı Allah buyuruyor ki, ‘Allah’ın evlerini, mescitlerini Allah’a iman edenler ahiret gününe iman edenler imar ederler’ buyuruyor. İnancımızdan kaynaklanan ‘inanmışlar müminler kardeştir’ buyuran Cenabı Hakk’ın o ayetinin adeta bir tecellisidir. Nasıl kardeş olduğumuzu o depremde hep beraber gördük” dedi. 
Konuşmaların ardından Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu tarafından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür plaketi ile yöresel bir kilim hediye edildi. Ardından Erciş Müftüsü Ziya Albayrak’ın okuduğu dua eşliğinde tesislerini açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekiler, daha sonra hizmete açılan tesisleri gezdi. Gezinin ardından Gedikdibi köyü halkı tarafından misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Bakmadan Geçme