GENÇ ADIMLAR’DAN “HER ADIM BİR UMUT PROJESİ”

Van’ın Muradiye ilçesinde 1778 yılında yaşadığı belirtilen edilen Hacı Mecnun Baba Türbesi, hazırlanan proje kapsamında restore ediliyor.

Van’ın Muradiye ilçesinde 1778 yılında yaşadığı belirtilen edilen Hacı Mecnun Baba Türbesi, hazırlanan proje kapsamında restore ediliyor. 
Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay, amaçlarının ilçeye yönelik hizmetlerin gençler tarafından yapılması olduğunu belirterek, sivil toplum örgütleri olarak ilçedeki sorunlara duyarsız kalmayacaklarını, Muradiye gençleri olarak ilçenin tarihi ve ekolojik değerlerine de sahip çıkacaklarını söyledi. Yay, “Her adım bir umut” projesi kapsamında arama kurtarma ekibinin kurulmasının yanında tarihi değerlere de sahip çıkacaklarını ifade etti. Yay, “Derneği ilk kurduğumuzda çeşitli çevrelerden bazı tepkiler aldıysak da yolumuza devam ederek ilçemiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tabi ki bizim herhangi bir gelirimiz yok. Yaptığımız hizmetler için ilçemizdeki değerli işadamlarının ve ilçedeki duyarlı yurttaşlarımız ile kolektif çalışmalar sonucunda, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Her Adım Bir Umut Projesi kapsamında ilçemize ilk olarak sivil savunma ekibi kurarak deprem, yangın, arama kurtarmalarda dışarıdan gelecek yardımlardan önce müdahale etmek için ilçedeki gençlerden gönüllü olarak bir ekip kurduk ve şu anda tüm araç gereçler ile ekibimiz acil durumlarda halkımıza hizmet için hazır durumda bulunmaktadır. İkinci projemiz olan Hacı Mecnun Baba Türbesi Projemizi de başlatarak, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muradiyeli gençler olarak öncelikle ilçemizde yaşlılardan türbe hakkında bilgi toplayarak buranın neden bu kadar halk tarafından ilgi gördüğünü araştırdık. İlçedeki yaşlıların burada Hacı Mecnun Baba ve Şeyh Sait Arvas adında iki Kürt âlimin olduğunu ve zamanında bölgemizde saygı duyulan isimler olduğunu belirttiler. Hacı Mecnun Baba’nın 1778’li yıllardan sonra burada yaşadığı söylenirken, Şeyh Sait Arvas ise 1903 yılında Muradiye’nin Akbulak köyünde dünyaya geldiği ve 1975 yılında ise öldüğü öğrenilirken, Şeyh Sait Arvas’ın vasiyeti üzerine Hacı Mecnun Baba’nın yanına gömüldüğünü öğrendik. Bizlerde buranın tarihinin korunması gereği bu projemize başladık. Bundan sonraki süreçte gençler olarak ilçemize daha güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme