BDP’YE ADAYLARDAN YOĞUN İLGİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, Van Büyükşehir Belediyesi için şu ana kadar sadece mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın başvuruda bulunduğunu belirterek, 13 ilçe Belediye Başkanı aday adaylığı için 92 aday adayı nın partilerine başvuru yaptığını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Yaklaşan2014 yerel seçimleri öncesi Barış ve Demokrasi Partisi’ne İlçe Belediye Başkan aday adaylığı için çok sayıda isim  başvuruda bulundu. BDP’nin 13 ilçede seçime gireceğini belirten BDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan , “ Özalp, Erciş, Edremit ve İpekyolu İlçelerinde Belediye Başkanı aday adayları için kadın kotası uyguladık. Ancak kadın adaylarımız bu ilçeler dışında da aday oldular. Yani kadınlarımız diğer ilçelerde de aday adayı olabilirler” dedi.

 Aday adaylarının mülakatları başladı

30 Ekim tarihinden itibaren İlçe Belediye Başkan aday adayları arasında BDP İl binasında mülakatların başladığını söyleyen Yacan, “ İlçe Belediye Başkan aday adayları arasında yapılan mülakatta;  adaylara ileriye dönük projeleri, neden aday oldukları, partimize yönelik düşünceleri, kadına bakış açıları gibi sorular soruluyor. Bu sorulara aday adayları tarafından verilen cevaplar parti komisyonu tarafından rapor haline getiriliyor. Daha sonra bu rapor partimizin genel merkezine gönderilecek. Parti genel merkezimizde 25 kişilik aday belirleme komisyonu var. Komisyon gönderdiğimiz rapor çerçevesinde adayları belirleyecek” dedi.

Ön seçim yapılacak

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan “ Büyükşehir Belediyesi için aday adayları olmamasına rağmen önceden verdiğimiz karar nedeniyle aday parti delegelerine sorulacaktır. Başkale ilçemiz ise seçimlerde en yüksek oy aldığımız yerlerden bir yerdir. Bu nedenle Başkale Belediye Başkan adayı ön seçimle belirlenecektir” dedi.

BDP’den İlçe Belediye Başkanlıkları için çok sayıda aday adayı başvurdu

BDP’ye  İlçe Belediye Başkanlığı için çok sayıda aday adayının başvurduğunu vurgulayan Yacan,” Dün akşam itibariyle Saray ilçesinde 12, Özalp ilçesinde 4, Erciş ilçesinde 3, Çaldıran ilçesinde 10, Muradiye ilçesinde 8, Tuşpa ilçesinde 10, İpekyolu ilçesinde 3, Edremit ilçesinde 3, Başkale ilçesinde 8, Gürpınar ilçesinde 10, Gevaş ilçesinde 8, Çatak ilçesinde 8, Bahçesaray ilçesinde 5 toplamda 92 aday adayı başvuru yaptı” dedi.

Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kadın kotası dışında olan Saray’da 2, Muradiye’de 2, Gürpınar’da 1 kadın başvuru yaptı. 

 

 

Bakmadan Geçme