NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORSUNUZ?

Van'da yaşayanlar, esnaflar, tüccarlar, sanayiciler, işçiler, memurlar, amirler, köylüler, çiftçiler, işsizler, kadınlar, çocuklar, öğrenciler, engelliler, öğretmenler, şoförler, yolcular, hastalar, doktorlar, sporcular, sinirlenenler, gerilenler, umutsuzluğa düşenler. Düzenli, bakımlı, planlı, yeşil, temiz, huzurlu modern bir Van'da yaşama özlemi taşıyanlar. Sesimizi, düşüncemizi, beklentilerimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yerel seçimler öncesi siyasi partilere, adaylara çağrıda bulunmak isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Geleceğinize, yaşadığınız güzel Van ilimize demokratik haklarınızı kullanarak sahip çıkın.

SEÇMENİN SESİ

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI, NASIL BİR BELEDİYEİSTİYORSUNUZ


VANLI BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUM

 

 

 

Klişe sözleri olmayan, boş bulunmayan, hizmet yapabilecek, soyuna, aşiretine, etrafına güvenmeyen, Van’ımızı Erzincan gibi güzel, Konya gibi temiz, Eskişehir gibi aydın, İzmir gibi batılı ve (sevmesem dahi)  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe gibi cesur şekilde sahiplenerek temsil eden,  Van’ı dünyanın modern örnek şehirleri arasına taşıyan,  kaldırımları, asfaltları her yıl yapıp ertesi yıl sökerek kendi yandaşlarına ihaleye çıkarmayan, belediye bütçesini planlı harcayan, yandaşlarının arsasının kıymeti artsın diye imar planında tadilat yaparak yol açmayan, planda açılması gereken yolları, parkları,  yeşil alanları iptal etmeyen,  şehrin geleceği ve trafiğinin rahatlaması için yeni geniş yollar yapan,  hafif raylı sistem getiren, toplu taşımada alternatif uygulamalar oluşturan, ilimiz yeşile bürünen,  doğayla iç içe olan bir görünüm kazandıran, parklar, bahçeler,  spor ve kültür alanları kuran,   eğim öğretim çalışmalarına destek olan,  ilimizin kültürel değerlerini koruyan ve geleceğe doğru şekilde taşıyan,  hizmetin erbabı,  başkan maaşından farklı bir geçim kaynağı olmayan, başkanlığı sürecinde ya da daha sonrasında marketler zincirine ortak olmayan,   kaynakları heba etmeyen, Van’ı köy olmaktan kurtaran, her gün ayakkabıların boya gerektirmediği, giysilerin kirlenmediği, evlerin toz içinde kalmadığı hizmetler sağlayan,  çamura, toza son veren,  çevre temizliğine önem veren,  nitelikli,  liyakat ehliyete sahip personel kadrosu kuran, eş dost, yakınlarına iş alanı yaratmayan, belediyeyi aile, aşiret, siyaset kurumuna dönüştürmeyen,  temiz, bakımlı, ağaç ve çiçeklerle donatılan sokaklar oluşturan,    yasalara,  toplum değerlerine saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, toplumda ayrım yapmayan, vicdan sahibi,   rant uğruna imar tadilatlarına göz yummayan, imara aykırı çirkin, yapılanmalara ruhsat vermeyen, gecesini gündüzünü hizmete adayan,  zenginleşmek, ihale almak için  gizemli  işlere  bulaşmayan, rüşveti çıkarı, su istimali  önleyecek cesaret ve yüreğe sahip, Van’ı  yeniden ayağa kaldıracak,     siyasi  taassuba düşmeyen, 1915’te ağır tahribata uğrayan, ağır depremler  yaşayan  Van’ı yeniden  imar edecek,  vatandaşın  yüzünü  güldürecek, eski belediye başkanımız merhum Tayyar Dabbağoğlu gibi  tarafsız, hizmet  aşığı, Van’a  sevdalı, Van’ın değerlerini bilen,   vatandaşın nezdinde her  zaman anılmaya laik, imanlı  ve  yiğit Vanlı bir Belediye Başkanı istiyorum. Çünkü başkanın Vanlı olması nedeniyle çevresinden utanacağı,  eşinden dostundan çekineceği,  tanıdığı,  doğduğu kente hizmet ederken bu yüzden rüşvet alamayacağını,  azami sorumluluk taşıyacağını düşünüyorum.

 

Van’da Vanlı bir başkan çıkaramıyorsak Van’a atamayla veya başka bir şehirde seçim yapılarak bir başkan gelsin. . Biz memleketimizde kendimizi yönetmek istiyoruz. Her meslekten başarılı Vanlı hemşerilerimiz var. Hangi partiden olursa olsun fark etmez. Ben çalışkan Van’ı layıkıyla temsil edecek Vanlı bir Belediye Başkanı;

 

Bütün vatandaşların aynı saygı ve değer gördüğü, hizmeti esas alan, bireyin hakkını koruyan, vatandaşlara eşit hizmet veren, gariban vatandaşlara yardımcı olan, başkana destek olacak, hizmet üretecek, elini taşın altına koyacak, bilinçli, toplumla barışık, vatandaşa hesap verebilen, görevinin gereğini  yerine getiremediği takdirde istifa etmeyi erdem olarak göze alan, seçildiği partinin değil memleketin emrinde olan meclis üyelerine  sahip  Belediye istiyorum.  

 

Kutbettin YILDIZ -Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı


Bakmadan Geçme