GARANTİ BANKASINDAN ERCİŞ'E ÖĞRETMEN LOJMANI

Garanti Bankası tarafından Van’ın Erciş ilçesinde yaptırılan Garanti Erciş Öğretmen Lojmanları düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
2011 yılında Van’da meydana gelen yıkıcı deprem sonrası Erciş’te öğretmenlerin barınma sorununu gidermek amacıyla çalışma başlatan Garanti Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzalanan protokol kapsamında taahhüt ettiği 20 lojmanı tamamlayarak hizmete açtı. Sahil Kent Mahallesi’nde 4 bin 40 metrekare alan üzerine yapılan 20 lojman için anahtar teslim töreni yapıldı. Törene Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Erciş Kaymakamlığı’na vekalet eden Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ile diğer ilgililer katıldı. Törende konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, eğitimin önemine değindi. Bölgede eğitim kalitesinin artırılması için öğretmenlere pozitif ayrımcılığın uygulanması gerektiğini de anlatan Vali Doğan, “Van'da görev yapan öğretmen sayımız 13 bin 800, öğretmenlere sağladığımız lojman sayısı ise 2 bin 400 civarındadır. Bu rakam Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam ancak, bölgede eğitim kalitesinin artırılması için öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık uygulamalıyız. Öğretmenlerimizin bizimle omuz omuza ilerlemesi için sosyal yaşam alanlarını genişletmemiz gerekiyor. Yapılan yeni lojmanların öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ise, öğretmenlerin kendileri için özel bir anlam taşıdığını ifade etti. Türkiye'de eğitimin olumlu yönde gelişmesinde veya meslek seçimlerinde öğretmenlere büyük görev düştüğünü de belirten Karedere, “Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunmak amacıyla 2008 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı'nı kurduk. Vakıf bünyesinde pek çok çalışma yaptık. Proje kapsamında bugüne kadar 81 ildeki 4 bin okulda eğitimler düzenlendik. Kişisel ve mesleki gelişime yönelik yüz yüze eğitimler aracılığıyla 88 bin öğretmenimize ulaşıldı. Her bir öğretmenin hikayesi bizleri onlara daha fazla hayran bıraktı. Van ve Erciş’te yaşanan depremin ardından, bölgede görev yapan öğretmenlerimize karşı bir sorumluluğumuz olduğu inancıyla da hemen kolları sıvadık. Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzaladığımız protokol çerçevesinde Erciş’te tahsis edilen arazi üzerine öğretmenlerimiz için yeni lojman yapımını üstlendik ve bir yıl gibi kısa sürede tamamladık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Van Valisi Doğan tarafından Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’ye teşekkür plaketi verildi. Daha sonra lojmanların anahtarını hak sahibi öğretmenlere teslim eden Vali Doğan, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere ve protokol üyeleri ile birlikte lojmanlarının açılış kurdelesini kestikten sonra daireleri gezip ilgililerden bilgi aldı.

Bakmadan Geçme